White Image

Λουκουμάδες House Experience

0 0
Λουκουμάδες  House Experience

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 γρ. Μανούρι
5 κουτ. σούπας Σχοινόπρασσο
λίγο Πιπέρι
Tempura (χυλός)
200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ιδανικά θα θέλαμε πατατάλευρο
200 γρ. Κόρν Φλάουερ
1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
200 γρ. Ανθρακούχο Νερό Perrier,Βίκος αρκέι να μην έχει ξεθυμάνει
1 Αυγό
Σερβίρισμα (γαρνίρισμα)
3 κουτ. γλυκού Μέλι
1 κουτ. σούπας Σουσάμι Λευκό
1 κουτ. γλυκού Θυμάρι Φρέσκο
Features:
    Cuisine:
    • Easy

    Ingredients

    • Tempura (χυλός)

    • Σερβίρισμα (γαρνίρισμα)

    Directions

    Share


    Μανούρι και μέλι, δύο γεύσεις φτιαγμένες η μία για την άλλη… με λίγο θυμάρι! Και επειδή, όπως είναι γνωστό, ακόμα και οι μεγαλύτερες αγάπες χρειάζονται που και που μια ανανέωση.. την εμφάνιση του θα κάνει το σουσαμόσπορο!

    Μια αυθεντική συνταγή βγαλμένη μέσα απ’ τα  dance vibes του Βασίλη Τσιλιχρήστου, πολλά καλοκαίρια πριν(όταν είχα αναλάβει τα μαγαζία του ομίλου, απο τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου)! Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν και εμείς να μεγαλώσαμε.. αλλά το μέλι παραμένει μια ιδέα που δεν παλιώνει ποτέ!!!

    (Visited 460 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Αρχικά, θρυμματίζουμε το μανούρι με το χέρι.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Προσθέτουμε το πιπέρι και το σχοινόπρασσο, αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και έπειτα τα κάνουμε μπαλάκια.
    Σ' ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις μπάλες που έχουμε φτιάξει.
    Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3 Tempura

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν και κορν φλάουερ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Στην συνέχεια, θα ρίξουμε το ανθρακούχο νερό και θα ανακατέψουμε λίγο και απαλά με chopsticks.
    Όσο πιο πολύ ανακατεύουμε, τόσο θα αναπτύσσεται η γλουτένη στο μείγμα μας, με αποτέλεσμα ο λουκουμάς μας να γινεί ψωμένιος και όχι τραγανός!

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς. Βουτάμε τα μπαλάκια στον χυλό που έχουμε φτιάξει και τηγανίζουμε τα μπαλάκια μέχρι να αρχίσουνε να παίρνουνε χρώμα.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι και γαρνίρουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι ή με θυμάρι.

    Pavlos Saftis

    previous
    Mοσχαρίσια γλώσσα με λευκή σάλτσα Barbeque
    next
    Κεφτέδες Κοτόπουλο που έφτιαξα στην Miley Cyrus
    previous
    Mοσχαρίσια γλώσσα με λευκή σάλτσα Barbeque
    next
    Κεφτέδες Κοτόπουλο που έφτιαξα στην Miley Cyrus
    Back To Top