White Image

Ρεβυθόρυζο με Καρυ

0 0
Ρεβυθόρυζο με Καρυ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Κουτ. Σουπας Ελαιόλαδο
1 μεγάλο Κρεμμύδι Ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπας Φρέσκο Τζίντζερ
2-3 Σκελίδες Σκόρδου ψιλοκομμένες
300 γρ Ρεβίθια βρασμένα
1 φλυτζάνι Πιπεριά Πάπρικα (γλυκιά κόκκινη) κομμένη μικρούς κύβους
1 φλυτζάνι Ρύζι Basmati
1/2 κουτ. γλυκού Κύμινο σκόνη
4 κουτ. σούπας Σκόνη Κάρυ
2 φλυτζάνια Νερό
2 Φρέσκα Κρεμμύδια κομμένα ψιλές ροδέλες
1/2 φλυτζάνι Μαϊντανός Ψιλοκομμένος
2 Ξύσμα Λεμόνι
1/2 φλυτζάνι Σχοινόπρασσο
2 φλυτζάνια Τομάτα Κον-κασέ για γαρνίρισμα
8-10 Φύλλα Δυόσμου κομμένα στο χέρι
3-4 φούντες Κόλιανδρος Φρέσκος κομμένος στο χέρι
Features:
    Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Ρεβυθια με καρυ

    Το ρεβυθόρυζο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που το συναντάς σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Για κάποιο περίεργο λόγο ακούγοντας τη λέξη ρεβυθόρυζο, αυτομάτως η σκέψη μας πάει στην Κρήτη (ίσως λόγω του γαμοπίλαφου),όμως μια ανεπίσημη πληροφορία μας λέει ότι έχει μακεδονίτικες ρίζες. Και επειδή το γκολντ πιγκ δε θέλει να σας παραπληροφορεί και θέλει να τσεκάρει όλες τις πληροφορίες που έχει, έχουμε βάλει μυστικούς πράκτορες και το ψάχνουν παντού, οπότε αν βρεθεί κάποιος με βινύλ καπαρντίνα, καπέλο και μονοκυάλι νυχτός, στο διάβα σας, πείτε ότι ξέρετε και κανένας δε θα πάθει κακό!

    Η δική μας εκδοχή πάντως είναι με κάρυ (και όχι μόνο). Πεντανόστιμο ρεβυθόρυζο λοιπόν από τα βάθη της μακρινής Ινδίας έτοιμο να σας ταξιδέψει και να σας παρασύρει σε ανατολίτικες γεύσεις και αρώματα. Από τα Ιμαλάια όρη και τον ινδικό ωκεανό κατευθείαν στο πιάτο σας! Εντάξει ίσως το παρατραβήξαμε αλλά εκτός από νόστιμο, το φαγητό αυτό, είναι και πολύ θρεπτικό. Ακόμη και σοφό θα λέγαμε, μιας και ο συνδυασμός ρεβύθι με ρύζι βοηθά στο να απορροφήσει ο οργανισμός μας καλύτερα το σίδηρο! Άσε που είναι και οικονομικός μιάς και αντί να πετάξεις τα ρεβύθια που σου περίσσεψαν, πετάς ένα ρυζάκι μέσα και ουαλά! Καλή όρεξη γουρούνια!

    (Visited 272 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Βημα 1

    Βράζουμε καλά τα ρεβύθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει απο το βράδυ). Δεν τα θελουμε αλ ντέντε ούτε όμως να λιώνουνε.

    2
    Done

    Βημα 2

    Σε μια κατσαρόλα με λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τζίντζερ

    3
    Done

    Βημα 3

    Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα ρεβύθια και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το νερό ή το με ζωμό. Προσθέτουμε το αλάτι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και το αφήνουμε για 20-25 λεπτά.

    4
    Done

    Βημα 4

    Μόλις βράσει το ρύζι , το αποσύρουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίιχνουμε το ξύσμα λεμόνι, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

    5
    Done

    Βημα 5

    Σερβίρουμε και ρίχνουμε απο πάνω την τομάτα. Γαρνίρουμε με μερικά φύλλα δυόσμου και λίγο κολίανδρο. Εάν θέλουμε σερβίρουμε με γιαούρτι.

    previous
    To Εθνικό μας Hot Dog. Χαλάρωσε μην το κάνεις
    next
    Do RE MI Fa-So-la-da..
    previous
    To Εθνικό μας Hot Dog. Χαλάρωσε μην το κάνεις
    next
    Do RE MI Fa-So-la-da..
    Back To Top