White Image

3 Μπρουσκέτες που θα σας κάνουν να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

0 0
3 Μπρουσκέτες που θα σας κάνουν να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Βuratta με Confit Ντοματίνια
100 γρ. Ντοματίνια
4 Φύλλα Βασιλικού
2 κουτ. γλυκού Ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Λευκή
Αλάτι/Πιπέρι
Mozzarella Buratta
Σκελίδα Σκόρδου
Ψωμί Bruschetta
3 Φέτες Ψωμί μπαγιάτικο ψωμί προζύμι, 3 φέτες μακρόστενες κατά πλάτος από ένα μεγάλο καρβέλι (εμείς βάλαμε μια φέτα και της άλλες δύο για τις υπόλοιπες μπρουσκέτες)
Σκελίδα Σκόρδου
Ελαιόλαδο
Bruschetta μαρμελάδα κρεμμύδι
2 κουτ. γλυκού Ricotta ανθότυρο εάν δεν βρούμε
Τομάτα
Αλάτι/Πιπέρι
1 κουτ. σούπας Γλάσο Μπαλσάμικο Ξύδι
Ζάχαρη Λευκή
1 μεγάλο Κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
Καγιανάς(αλλιώς στραπατσάδα)
60 γρ. Φέτα
2 Αυγά
Σχοινόπρασσο
100 ml Σάλτσα Τομάτας μια βασική σάλτσα τομάτας που σας αρέσει
Αλάτι/Πιπέρι
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
Features:
    Cuisine:
    • Easy

    Ingredients

    • Βuratta με Confit Ντοματίνια

    • Ψωμί Bruschetta

    • Bruschetta μαρμελάδα κρεμμύδι

    • Καγιανάς(αλλιώς στραπατσάδα)

    Directions

    Share

    Μπρουσκέτα. Ιταλική λέξη.’Ενα κομμάτι ψωμί, που μπαίνει στο γκριλ, το τρίβουμε με σκόρδο και βάζουμε ελαιόλαδο.

    Μισό καρβέλι χωριάτικο ψωμί με topping ότι υπάρχει στο ψυγείο. Ελληνική λέξη. Συνήθως το έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά τα απογεύματα μετά το παιχνίδι στη πλατεία.

    Από το καλοκαίρι στη Νάπολη μέχρι το Φθινόπωρο στα ‘Ανω Κρεμαστά, το μπρουσκετό-ψωμό-all-inclusive θα είναι πάντα το αγαπημένο ορεκτικό, το βασικό δεκατιανό, το light (μακριά από μας) βραδινό. Μπορείς να το “χτυπήσεις” με άπειρους  συνδυασμούς, γλυκούς (το κλασσικό λάδι – ζάχαρη) ή αλμυρούς. Το ψωμί δεν σε απογοητεύει ΠΟΤΕ, το άμυλο είναι φίλος σου και γενικά είτε σε Ιταλική εκδοχή, είτε σε Ελληνική θα πείς το ψωμί…μπρουσκέτα!

    Εδώ το πήγαμε ένα βήμα παρακάτω σε 3 παραλλαγές που θα σας ξετρελάνουν.

     

     

    (Visited 447 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Το Ψωμί

    Παίρνουμε το ψωμί, το ντύνουμε με ελαιόλαδό και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Βγάζουμε τις φέτες και ζέστες ακόμα τις τρίβουμε με την σκελίδα σκόρδου απαλά, για να πάρει την μυρουδιά και απαλή γεύση σκόρδου.

    3
    Done

    Βuratta με Confit Ντοματίνια (ΒΗΜΑ 1)

    Κόβουμε τον βασιλικό πολύ λεπτές λωρίδες με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.
    Παίρνουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στην μέση. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή Pyrex και ανακατεύουμε με την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι /πιπέρι. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 40 λεπτά στον αέρα.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Μόλις βγάλουμε τα τοματίνια μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε την Buratta σε φέτες και τις τοποθετούμε στην σειρά. Μετά βάζουμε τα τοματίνια και γαρνίρουμε με βασιλικό φρέσκο.

    5
    Done

    Bruschetta μαρμελάδα κρεμμύδι, Ricotta. ΒΗΜΑ 1

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα κρεμμύδια. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν και να μοιάζουν με μαρμελάδα. Μετά τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, με ψιλή σίτα, για να στραγγίξουν τα λάδια.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Κόβουμε την τομάτα σε κυβάκια, χωρίς σποριά και την αλατίζουμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα να μαριναριστεί και να φύγουν τα υγρά της.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τομάτα, την Ricotta, μπαλσάμικο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
    Βάζουμε, στην Bruschetta, την τομάτα και από πάνω το κρεμμύδι.

    8
    Done

    Bruscheta με καγιανά(αλλιώς στραπατσάδα) με φέτα τριμμένη και σχοινόπρασσο ΒΗΜΑ 1

    Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λαδί να ζεσταθεί μαζί με την σάλτσα τομάτας.
    Μετά ρίχνουμε τα αυγά και μόλις αρχίσουν και παίρνουν χρώμα τα ασπράδια (από διαφανή να γίνουν άσπρα) αρχίζουμε και ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε τους κρόκους. Διαλύουμε τους κρόκους, όταν αρχίσει να βράζει για τα καλά.

    9
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Μόλις δέσει ο καγιανάς, τον αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα.
    Κόβουμε το σχοινόπρασσο πολύ ψιλά.

    10
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Παίρνουμε την φέτα ψωμιού και βάζουμε πάνω τον καγιανά.
    Τρίβουμε την φέτα από πάνω και γαρνίρουμε με αρκετό σχοινόπρασσο.

    Pavlos Saftis

    previous
    Peanut butter banana Cake
    next
    Ταλιατέλες με μπρόκολο, φέτα και σαλάμι
    previous
    Peanut butter banana Cake
    next
    Ταλιατέλες με μπρόκολο, φέτα και σαλάμι
    Back To Top