Ingredients
-
1 κιλό Ανανάςνα είναι γινωμένος
-
2,5 λίτρα Νερόφιλτραρισμένο
-
200 γρ. Ζάχαρη Λευκή
-
200 γρ. Ζάχαρή από φοίνικααλλιώς καστανή
-
1 ξύλο Κανέλα
-
4 κομμάτια Γαρίφαλο
-
20 γρ. Φρέσκο Τζίντζερκομμένο σε ροδέλες
Directions
Είσαι στο Μεξικό, ζεσταίνεσαι και θες να πιεις κάτι δροσερό με ανθρακικό και φρουτώδες, αλλά να μην φαίνεσαι σαν Gringo.
Θες να δείχνεις σαν ένας Original Μεξικάνος, τι κάνεις?
Σταματάς ένα καροτσάκι με Tepache. Του λες ”uno porfavor” και σου σερβίρει ένα καφέ πράμα που μοιάζει σαν να βγήκε από την τουαλέτα της θείας σου.
Τo tepache είναι μια συνταγή που προέρχεται από τους Αζτέκους και φτιάχνεται από τη σάρκα και τον φλοιό ενός ανανά. Αυτά αναμειγνύονται με καφέ ζάχαρη και αφήνονται να ζυμωθούν για μερικές ημέρες.
Ο χρόνος της ζύμωσης είναι σχετικά μικρός κι έτσι δεν προλαβαίνει να μετατραπεί σε αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα αναδύει μια πολύ ενδιαφέρουσα γεύση.
Σοβαρά τώρα, από όψη δεν είναι και πολύ ελκυστικό αλλά από γεύση είναι το κάτι άλλο. Μυρωδιά και γεύση από τον πιο γλυκό και ζουμερό ανανά και με ελαφριές φουσκάλες να σκάνε στην επιφάνεια.
Τα προβιοτικά ποτά βοηθάνε στις ουρολοιμώξεις, στην καταπολέμηση του καρκίνου, στο έντερο και την δυσκοιλιότητα, στην όραση, στον προστάτη για τους άντρες και σε χίλια δυο άλλα πράγματα.
Εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε ένα άκρως καλοκαιρινό ποτό που (ΠΡΟΣΟΧΗ) αν το αφήσεις για παραπάνω από 4 μέρες αρχίζει σιγά σιγά και γίνεται αλκοολούχο.
Steps
1
Done
|
ΒΗΜΑ 1Παίρνουμε την ζάχαρη από τον φοίνικα, το τζίντζερ, τη λευκή ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με όλο το νερό. Τα βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αφήνουμε το ζαχαρόνερο να κρυώσει. |
2
Done
|
ΒΗΜΑ 2 |
3
Done
|
ΒΗΜΑ 3 |
4
Done
|
ΒΗΜΑ 4 |
5
Done
|
ΒΗΜΑ 5 |
6
Done
|
ΒΗΜΑ 6Την τρίτη μέρα, αν θέλουμε, ανοίγουμε τα tepache και τα σουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ. Αλλιώς, αν αποφασίσουμε να το κρατήσουμε και άλλες μέρες θα αναπτύξει αλκοόλ και γίνεται κρασί από ανανα. |
7
Done
|
BHMA 6 |