White Image

Αλήτικα προβιοτικά αφεψήματα : Chapter 1 Tepache όχι για Gringos και Pendejos

0 0
Αλήτικα προβιοτικά αφεψήματα : Chapter 1 Tepache όχι για  Gringos και Pendejos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 κιλό Ανανάς να είναι γινωμένος
2,5 λίτρα Νερό φιλτραρισμένο
200 γρ. Ζάχαρη Λευκή
200 γρ. Ζάχαρή από φοίνικα αλλιώς καστανή
1 ξύλο Κανέλα
4 κομμάτια Γαρίφαλο
20 γρ. Φρέσκο Τζίντζερ κομμένο σε ροδέλες
Features:
    Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Είσαι στο Μεξικό, ζεσταίνεσαι και θες να πιεις κάτι δροσερό με ανθρακικό και φρουτώδες, αλλά να μην φαίνεσαι σαν Gringo.
    Θες να δείχνεις σαν ένας Original Μεξικάνος, τι κάνεις?
    Σταματάς ένα καροτσάκι με Tepache. Του λες ”uno porfavor” και σου σερβίρει ένα καφέ πράμα που μοιάζει σαν να βγήκε από την τουαλέτα της  θείας σου.
    Τo tepache είναι μια συνταγή που προέρχεται από τους Αζτέκους και φτιάχνεται από τη σάρκα και τον φλοιό ενός ανανά. Αυτά αναμειγνύονται με καφέ ζάχαρη και αφήνονται να ζυμωθούν για μερικές ημέρες.
    Ο χρόνος της ζύμωσης είναι σχετικά μικρός κι έτσι δεν προλαβαίνει να μετατραπεί σε αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα αναδύει μια πολύ ενδιαφέρουσα γεύση.
    Σοβαρά τώρα, από όψη δεν είναι και πολύ ελκυστικό αλλά από γεύση είναι το κάτι άλλο. Μυρωδιά και γεύση από τον πιο γλυκό και ζουμερό ανανά και με ελαφριές φουσκάλες να σκάνε στην επιφάνεια.

    Τα προβιοτικά ποτά βοηθάνε στις ουρολοιμώξεις, στην καταπολέμηση του καρκίνου, στο έντερο και την δυσκοιλιότητα, στην όραση, στον προστάτη για τους άντρες και σε χίλια δυο άλλα πράγματα.

    Εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε ένα άκρως καλοκαιρινό ποτό που (ΠΡΟΣΟΧΗ) αν το αφήσεις για παραπάνω από 4 μέρες αρχίζει σιγά σιγά και γίνεται αλκοολούχο.

    (Visited 249 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Παίρνουμε την ζάχαρη από τον φοίνικα, το τζίντζερ, τη λευκή ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με όλο το νερό. Τα βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αφήνουμε το ζαχαρόνερο να κρυώσει.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Παίρνουμε τον ανανά, τον πλένουμε και τον κόβουμε μαζί με τη φλούδα.
    Ναι! μαζί με τη φλούδα!
    Τη θέλουμε τη φλούδα! Η φλούδα έχει τα ένζυμα που θα φτιάξουν το Tepache.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Παίρνουμε βαζάκια (τα οποία κλείνουν με κούμπωμα) και τα γεμίζουμε με τα κομμάτια του ανανά και με ζαχαρόνερο.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Όσο ζαχαρόνερο περισσέψει, το μοιράζουμε σε όλα τα βαζάκια.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Αφήνουμε τα βαζάκια σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες. Κάθε μέρα, όμως, ανοίγουμε τα βαζάκια να φύγει η πίεση, αλλιώς θα σκάσουνε.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Την τρίτη μέρα, αν θέλουμε, ανοίγουμε τα tepache και τα σουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ. Αλλιώς, αν αποφασίσουμε να το κρατήσουμε και άλλες μέρες θα αναπτύξει αλκοόλ και γίνεται κρασί από ανανα.
    Το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε με φέτες ανανά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ρούμι και κάνουμε ένα απίστευτο cocktail.

    7
    Done

    BHMA 6

    ENJOY !!!VATOS LOCOS HERMANOS!!!

    previous
    Ροζ φλαμίνγκο και Σαλάτα Καρπούζι
    next
    Χωριάτικη σαλάτα(Pasta remix Gold Pig edition): H πιο καλοκαιρινή Vegetarian Προβατίνα
    previous
    Ροζ φλαμίνγκο και Σαλάτα Καρπούζι
    next
    Χωριάτικη σαλάτα(Pasta remix Gold Pig edition): H πιο καλοκαιρινή Vegetarian Προβατίνα
    Back To Top