White Image

Chef’s Hangover Food: Chicken Ramen by:Αντώνης Κουρκούτας

0 0
Chef’s Hangover Food: Chicken Ramen by:Αντώνης Κουρκούτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 κιλο Ramen Noodles
Ζωμός
1 Κοτόπουλο Κόκκαλα και φτερούγες απο ένα κοτοπουλο
2 Καρότα
2 Κρεμμύδι
4 Σκελίδα Σκόρδου
4 φέτες Μπέικον
4 κουτ. σούπας Oyster sauce
Soya Sauce
κοτοπουλο
2 Στήθος Κοτόπουλο απο αυτά που καθαρίσαμε
200 ml. Ζουμί απο αγγουράκια τουρσί
1/2 L. Ξινόγαλα
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ Πάπρικα Γλυκιά
1 κουτ. Γλυκου Σκόνη Κάρυ
για το τελείωμα
4 κγ Σησαμέλαιο ανάλογα με την ένταση του σησαμέλαιου
4 Κουτ. Σούπας Σχοινόπρασσο ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
4 φύλλα Νόρι τα φύλλα που τυλίγουν τα ρολλά σούσι
4 Αυγά βρασμένα για 5,5 λεπτά
Features:
    Cuisine:
      • Serves 4
      • Medium

      Ingredients

      • Ζωμός

      • κοτοπουλο

      • για το τελείωμα

      Directions

      Share

      Με τον φίλο μου τον Αντώνη έχουμε πολλά  κοινά σημεία αναφοράς. Εκτός του οτι είμαστε και οι δυο μάγειρες και χαζομπαμπάδες, αυτό που μας ενώνει πιο πολύ, δε θα μπορούσε να είναι άλλο απο το καλό φαγητό (λόγω ιδιότητας βεβαίως βεβαίως) αλλα και η μουσική. Και ιδιαίτερα το χιπ χοπ !

      Έτσι λοιπόν, όποτε δεν πέφτει παντόφλα στο σπίτι, βρισκόμαστε για  ένα χαλαρό ποτάκι και η κατάληξη είναι αυτή που φαντάζεστε! Το φαγητό! Αυτή τη φορά στην παρέα μας προστέθηκε ο  ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ. Γνωστός MC και αληθινός ράπερ. Σα να λέμε κύλυσε ο τέντζερης και βρήκε το(α) καπάκι(α). Έτσι λοιπόν μετά απο καμιά δεκαριά μπύρες και κάμποσα σφηνάκια (το χαλαρό ποτάκι που λέγαμε) το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και πριν καλά καλά το διαπραγματευτούμε, προσφέρθηκε ο Αντώνης να μας μαγειρέψει, ενα πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον πιάτο, που προτείνεται μετά απο κραιπάλες σαν και αυτή. Και τώρα που το σκέφτομαι άν είχαμε ξεκινήσει με το φαγητό, δε θα ακολουθούσε ποτό. Την ακούσαμε ούτως ή άλλως με αυτό το πιάτο! Άλλωστε (επειδή διαβάζει και η γυναίκα μου) δε θα ξαναπάμε για ποτό. Δεν είναι για εμάς αυτα…Χμ…

      ΑΑΑΑΑΑΑ….και λίγο ΘΑΝΑΣΙΜΟ..

       

      (Visited 350 times, 1 visits today)

      Steps

      1
      Done

      ΒΗΜΑ 1

      Φιλετάρουμε το κοτόπουλο ή το ζητάμε φιλεταρισμένο απο το χασάπη.

      2
      Done

      ΒΗΜΑ 2

      Μαρινάρουμε τα φιλετάκια στο ζουμί απο το τουρσί, για μια ώρα περίπου, και ταυτόχρονα ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο τα κόκκαλα και τις φτερούγες, μέχρι να πάρουν χρώμα.

      3
      Done

      ΒΗΜΑ 3

      Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τον ζωμό και τη βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε τα κόκκαλα και βράζουμε για μισή ώρα περίπου

      4
      Done

      ΒΗΜΑ 4

      Βγάζουμε το κοτόπουλο,το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα στο ξινόγαλα (αν υπάρχει χρόνος να το αφησουμε και λίγη ώρα μέσα στο ξινόγαλα ακομα καλύτερα). Στη συνέχεια το περνάμε απο το αλεύρι πατώντας καλά με τα δάχτυλα, ώστε να κολλησει αρκετό αλεύρι πάνω του

      5
      Done

      ΒΗΜΑ 5

      Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα αλλά να είναι ψημένο εσωτερικά

      6
      Done

      ΒΗΜΑ 6

      Σουρώνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε την soya και την oyster sauce. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε συμπληρώνουμε και απο τις 2 σάλτσες

      7
      Done

      ΒΗΜΑ 7

      Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και μοιράζουμε σε 4 βαθιά μπόλ

      8
      Done

      ΒΗΜΑ 8

      Γεμίζουμε μέχρι πανω με ζωμό, βάζουμε το σησαμέλαιο σε όλα τα πιάτα και συμπληρώνουμε 1/2 αυγό (ή 1 ολόκληρο αν θέλουμε),3 κομμάτια τηγανητού κοτόπουλου πάνω στα noodles, 1 φύκι κομμένο στη μέση και γαρνίρουμε με ψιλοκκομένο σχοινόπρασο

      Pavlos Saftis

      previous
      Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή
      next
      Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
      previous
      Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή
      next
      Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
      Back To Top