White Image
  • Home
  • NO FILL
  • Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!

Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!

0 0
Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 πακέτο Σφολιάτα Στρογγυλή αν βρούμε
100 γρ. Σάλτσα Τομάτας μια απλή σάλτσα τομάτας,κρεμμύδι, σκόρδο
1 μπαστούνι Κατσικίσιο Τυρί Γαλλικό εγώ έβαλα ένα κομμάτι των 300 γρ. και ήταν αρκετό
1 ματσάκι Σπαράγγια περίπου 380 γρ. 12-16 σπαράγγια
λίγο Ελαιόλαδο
Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ζω μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και συνήθως την εποχή του σπαραγγιού βρίσκομαι και στα δύο μέρη. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που αυτή η τάρτα είναι το Must στο οπλοστάσιο των συνταγών μου.

Εύκολη! Άντε το πολύ να σε παιδέψει στο βράσιμο των σπαραγγιών και στο ψήσιμο της σφολιάτας, αλλά σε γενικές γραμμές είναι από τις πιο εύκολες τάρτες. Είναι ωραία για μεσημεριανό και άμα θέλετε να την ανεβάσετε σε level, μπορείτε να  βάλετε κομματάκια από bacon, ή αλλίως  lardon όπως τα λέμε στην Γαλλία. Λοιπόν, Allons enfants de la Patrie για πάμε!!!!!!!

(Visited 199 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε τα σπαράγγια και με ένα αποφλοιωτή
τα καθαρίζουμε από την βάση μέχρι την μέση σχεδόν.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Βράζουμε νερό με αρκετό αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε τα σπαράγγια μας για περίπου 2 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα μπολ με αρκετό πάγο να κρούσουμε τα σπαράγγια εφόσον τα έχουμε ζεματίσει.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Μόλις κρούσουνε τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε και κόβουμε τις σκληρές τους άκρες, περίπου 4 δάχτυλα από την βάση.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Παίρνουμε την σφολιάτα και την βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλά. Αν εξέχει η σφολιάτα, τότε με την ανάποδη πλευρά του μαχαιριού την κόβουμε. Πιέζοντας πάνω στην άκρη του ταψιού, με ένα πιρούνι τρυπάμε αρκετά την σφολιάτα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, απλώνουμε την σάλτσα τομάτας.

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Τοποθετούμε πάνω στην τάρτα κυκλικά τα σπαράγγια. Κόβουμε το τυρί μαζί με την φλοιό του σε φέτες και το τοποθετούμε και αυτό κυκλικά, λίγο ελαιόλαδο και μέσα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
....και καλή σας όρεξη!!

Pavlos Saftis

previous
Φακές;; Φακ γιες!
next
Γαρίδες του Καίσαρα
previous
Φακές;; Φακ γιες!
next
Γαρίδες του Καίσαρα
Back To Top