White Image

Φακές;; Φακ γιες!

0 0
Φακές;; Φακ γιες!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Φακές
1 Δαφνόφυλλο
3 Σκελίδα Σκόρδου
1 Καρότα
Σέλερι
1 Κρεμμύδι Ξερό
1 Πιπεριά Πάπρικα (γλυκιά κόκκινη)
1 Πιπεριά Κίτρινη
2 Φρέσκα Κρεμμύδια μόνο το πράσινο τμήμα το θέλουμε κομμένο σε ρόδελες
Κόλιανδρος Φρέσκος ψιλοκομμένος
7-10 Ντακάκια Μίκρα
1 Τομάτα Κον-κασέ φρέσκια
50 γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. Αλεύρι Απλό
300 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
2 Αυγό
1/2 Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
λίγο Sriracha Chilli Sauce
4 κουτ. σούπας Ξύδι κόκκινο ξύδι κρασιού
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα ΒΕΜ ή Βrava
60 ml Ελαιόλαδο
1 πρέζα Κανέλα
1-2 σκελιδες Μαύρο Σκόρδο
1 κουτ. σούπας Μέλι
Features:
    Cuisine:

    Σαλάτα με φακές, γρήγορη και πραγματικά νόστιμη.

    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Η λέξη σεισμός. Το όσπριο με τα λιγότερα likes.  Το φαγητό που ακόμα σε ακολουθεί στους γαστρονομικούς σου εφιάλτες. Φακές!

    Στο μυαλό σου το έχεις σαν αυτή τη σούπα απο λάσπη, μέσα σε λουλουδάτο πιάτο και τη μάνα σου να σου λέει: “Φάτην όλη , κάνει καλό στον σίδερο σου” (η δικιά μου το λέει ακόμα σίδερο).

    ΦΤΑΝΕΙ! Κρατάμε τις φακές, κρατάμε και τον σίδηρο, αλλά καταργούμε τη λασποσούπα!

    (Visited 2,459 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Πλένουμε πολύ καλά τις φάκες. Έλα μη βαριέσαι!

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις φακές με: σκόρδο, δάφνη, κρεμμύδια, σέλερι και θυμάρι μέχρι να πάρει βράση.
    Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και βράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να τρώγονται ευχάριστα, αλλά να μην λιώνουν. Φακές al dente τύπου!

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    'Οσο βράζει, μην κάθεσαι!
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing μαζί, μέχρι να γίνουν ένα.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    ΄Οταν είναι έτοιμες οι φάκες μας, τις στραγγίζουμε (βγάζουμε τα λαχανικά και τα λοιπά, όλα εκτός από τις φάκες φυσικά!!!),αμέσως, όσο είναι ζέστες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με το dressing για να μαριναριστούν και να απορροφήσουν την γεύση από το dressing πιο έντονα.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Ρίχνουμε ύστερα τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιανδρο και τομάτα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για να τσιλάρουν για περίπου 1-2 ώρες.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Όσο είναι στο ψυγείο οι φάκες...πανάρουμε τους κύβους φέτας σε αλεύρι, αυγό και σιμιγδάλι και τους βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 7

    Τηγανίζουμε τους κύβους, μέχρι να ροδίσουν. Στις φάκες ανακατεύουμε θρυμματισμένους τους ντάκους, ρίχνουμε από πάνω την φέτα και μετά ρίχνουμε την τσίλι sriracha. Τι λες εύκολο;

    previous
    Tacos Σολωμού
    next
    Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!
    previous
    Tacos Σολωμού
    next
    Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!
    Back To Top