Ingredients
-
Φακές
-
1 Δαφνόφυλλο
-
3 Σκελίδα Σκόρδου
-
1 Καρότα
-
Σέλερι
-
1 Κρεμμύδι Ξερό
-
1 Πιπεριά Πάπρικα (γλυκιά κόκκινη)
-
1 Πιπεριά Κίτρινη
-
2 Φρέσκα Κρεμμύδιαμόνο το πράσινο τμήμα το θέλουμε κομμένο σε ρόδελες
-
Κόλιανδρος Φρέσκοςψιλοκομμένος
-
7-10 Ντακάκια Μίκρα
-
1 Τομάτα Κον-κασέφρέσκια
-
50 γρ. Φέτακομμένη σε κυβάκια
-
100 γρ. Αλεύρι Απλό
-
300 γρ. Σιμιγδάλιψιλό
-
2 Αυγό
-
1/2 Αγγούρικομμένο σε κυβάκια
-
λίγο Sriracha Chilli Sauce
-
4 κουτ. σούπας Ξύδικόκκινο ξύδι κρασιού
-
1 κουτ. σούπας ΜουστάρδαΒΕΜ ή Βrava
-
60 ml Ελαιόλαδο
-
1 πρέζα Κανέλα
-
1-2 σκελιδες Μαύρο Σκόρδο
-
1 κουτ. σούπας Μέλι
Directions
Η λέξη σεισμός. Το όσπριο με τα λιγότερα likes. Το φαγητό που ακόμα σε ακολουθεί στους γαστρονομικούς σου εφιάλτες. Φακές!
Στο μυαλό σου το έχεις σαν αυτή τη σούπα απο λάσπη, μέσα σε λουλουδάτο πιάτο και τη μάνα σου να σου λέει: “Φάτην όλη , κάνει καλό στον σίδερο σου” (η δικιά μου το λέει ακόμα σίδερο).
ΦΤΑΝΕΙ! Κρατάμε τις φακές, κρατάμε και τον σίδηρο, αλλά καταργούμε τη λασποσούπα!
Steps
1
Done
|
ΒΗΜΑ 1Πλένουμε πολύ καλά τις φάκες. Έλα μη βαριέσαι! |
2
Done
|
ΒΗΜΑ 2Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις φακές με: σκόρδο, δάφνη, κρεμμύδια, σέλερι και θυμάρι μέχρι να πάρει βράση. |
3
Done
|
ΒΗΜΑ 3'Οσο βράζει, μην κάθεσαι! |
4
Done
|
ΒΗΜΑ 4΄Οταν είναι έτοιμες οι φάκες μας, τις στραγγίζουμε (βγάζουμε τα λαχανικά και τα λοιπά, όλα εκτός από τις φάκες φυσικά!!!),αμέσως, όσο είναι ζέστες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με το dressing για να μαριναριστούν και να απορροφήσουν την γεύση από το dressing πιο έντονα. |
5
Done
|
ΒΗΜΑ 5Ρίχνουμε ύστερα τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιανδρο και τομάτα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για να τσιλάρουν για περίπου 1-2 ώρες. |
6
Done
|
ΒΗΜΑ 6Όσο είναι στο ψυγείο οι φάκες...πανάρουμε τους κύβους φέτας σε αλεύρι, αυγό και σιμιγδάλι και τους βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. |
7
Done
|
ΒΗΜΑ 7Τηγανίζουμε τους κύβους, μέχρι να ροδίσουν. Στις φάκες ανακατεύουμε θρυμματισμένους τους ντάκους, ρίχνουμε από πάνω την φέτα και μετά ρίχνουμε την τσίλι sriracha. Τι λες εύκολο; |