White Image

Γαρίδες του Καίσαρα

0 0
Γαρίδες του Καίσαρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
DRESSING ( ΣΑΛΤΣΑ)
80 γρ. Μαγιονέζα
3 σκελίδες Μαύρο Σκόρδο 2 σκελίδες απ ’το oldscool το λευκό
1 κουτ. γλυκού Fish Sauce
Παρμεζάνα Reggiano
1/2 Lime τον χυμό του
λίγο Νερό για αραίωμα της σως
2 κουτ. σούπας Sweet Chilli Sauce προαιρετικά αλλά του δίνει μια ωραία εξωτική γλύκα
ΣΑΛΑΤΑ
1 Μαρούλι Ελλινικό (ρομαίν) μεγάλο
1 Παρμεζάνα Reggiano κομμάτι μέγαλο για να το κάνουμε μετά flakes
8 Τοματίνια κομμένα στα 4
10-15 φέτες Μπέικον
16 Γαρίδες Νο.1
ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
3-4 Λιβανέζικη Πίτα τις μικρές αλλιώς 2 μεγάλες
2 κουτ. σούπας Zatar θρεπτικό και μυρωδάτο μίγμα από καβουρδισμένο σουσάμι και αλεσμένους κόκκους από ξινούτσικο σούμακ
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1 πρέζα Ζάχαρη Λευκή
Features:
    • 20
    • Serves 2
    • Hard

    Ingredients

    • DRESSING ( ΣΑΛΤΣΑ)

    • ΣΑΛΑΤΑ

    • ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

    Directions

    Share

    Η σαλάτα του Καίσαρα.. ίσως  από τις αγαπημένες μου σαλάτες!  

    Βέβαια, το όνομα της δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Ιούλιο Καίσαρα ή οποιονδήποτε Καίσαρα, άλλα τον caesar cardini.

    Εδώ θα κάνουμε ένα Remix της κλασικής σαλάτας Caesar, λίγο πιο elegant και ίσως ακόμα πιο gourmet!

    (Visited 503 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1 ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙΣΑΡΑ

    Λιώνουμε το λευκό σκόρδο και το κάνουμε πολτό με μια πρέσα σκορδου (το μαύρο δεν χρειάζεται ειναι πολύ μαλακό από μόνο του).

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα) και τα ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα μας γίνει αρκετά ρευστό, ώστε να μπορεί να καλύψει το μαρούλι.
    Αν χρειατεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατέβουμε. Βάζουμε την σάλτσα, που έχουμε ετοιμάσει, σε ενα δοχείο και την αποθηκεύουμε μέχρι να την χρειαστούμε ξανά.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4 - ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΗΣ

    Κόβουμε την πίτα σε πολύ λεπτές λωρίδες με ένα μαχαίρι.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Ανακατεύουμε τα υλικά που είναι για τα κρουτόν και φροντίζουμε όλες οι πίτες να καλυφθούν από το μίγμα.
    Ψήνουμε για 6-8 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά.
    Τα αποθηκεύουμε σε ξηρό και δροσερό μέρος και ναι δεν μασουλάμε όσο ετοιμάζονται τα υπόλοιπα, κολυμπηθρόξυλο δεν θα μείνει για την σαλάτα!!

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Κόβουμε το μαρούλι σε μέγεθος μπουκιάς, ανάλογα με τα σαγόνια σας, εάν προορίζεται για την Linda Lovelace από το βαθύ λαρύγγι ή για τον κακό από τον 007 Jaws, τότε αφήστε το ως έχει και μην το κόψετε καν!!

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 7

    Ξεπλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
    Ξεφλουδίζουμε την παρμεζάνα κόντρα με έναν αποφλοιωτή, ώστε να δημιουργήσουμε flakes.

    8
    Done

    ΒΗΜΑ 8

    Παίρνουμε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε, τις περνάμε από σχάρα εάν έχουμε. Μια άλλη εναλλακτική είναι σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, απλώς πιο πριν τις έχουμε ανακατέψει με λαδί. Τις κρατάμε καλυμμένες με σελοφάν, για να μην στεγνώσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

    9
    Done

    ΒΗΜΑ 9

    Τέλος, για σερβίρισμα, βγάζουμε την σαλάτα από το ψυγείο και σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την σαλάτα  με την dressing καλά .
    Παίρνουμε τiς 6 γαρίδες και τiς κόβουμε σε κομματάκια μικρά και τiς βάζουμε μέσα στην σαλάτα. Κόβουμε το μισό μπέικον και το ρίχνουμε μέσα, όπως και την μίση παρμεζάνα και τα τοματίνια.
    Την σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες, την παρμεζάνα και τα κρουτόν μας…
    Άβε Καίσαρα!!

    Pavlos Saftis

    previous
    Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!
    next
    ΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΑ!!!
    previous
    Facile tarte aux asperges..όπως λένε και στο χωριό μου!
    next
    ΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΑ!!!
    Back To Top