White Image

ΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΑ!!!

0 0
ΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΑ!!!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
ΓΥΡΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ
2 τεμ 400 γρ. Κόκορας Στήθος Κοτόπουλο αλλιώς
2 κουτ. σούπας Πάπρικα Γλυκιά
6 κουτ.γλυκού Γιαούρτι
1 πρέζα Κύμινο
1 Ξύσμα Λεμόνι
2 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Καστανή
2 Σκελίδες Σκόρδου πολτοποιημένο
1 πρέζα Κανέλα
Σάλσα
2 μεγάλες Τομάτα Κον-κασέ φρέσκιες χωρίς σπόρια
1 Σκελίδες Σκόρδου πολτός
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1 πρέζα Ζάχαρη Λευκή
2 κουτ. γλυκού Κόλιανδρος Φρέσκος ψιλοκομμένος
Σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι Στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού Τύρι Κρέμα Philadelphia
3 κουτ. σούπας Μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού Ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι
4 Κουλούρι Θεσσαλονίκης βρήκαμε σε σχήμα μπαγκέτας
1 Καραμελωμένο Κρεμμύδι https://goldpig.gr/recipe/caramelomeno-kremmidi-gia-oles-tis-xriseis/
όσο αντέχετε Jalepno τουρσί El Sabor στα καλά Super Market
Features:
    Cuisine:
    • 50
    • Serves 4
    • Hard

    Ingredients

    • ΓΥΡΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ

    • Σάλσα

    • Σάλτσα γιαουρτιού

    Directions

    Share

    Ο γύρος είναι ένα πράγμα που δε μου αρέσει να τρώω απ’ έξω. Και υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος. Μεγάλωσα μέσα στο φαγητό! Άλλα παιδιά έπαιζαν σπίτι τους, αλλά εγώ και ο αδερφός μου δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια. Οι γονείς μας  δουλεύαν και  μας έπαιρναν στο μαγαζί που είχαν και αναγκαζόμασταν να παίζουμε εκεί. Παράδεισος για εμένα, έμαθα αρκετά. Φτιάχνανε πολύ καλό γύρο!

    Σωστός γύρος κοτόπουλο μπορεί να γίνει και home made. Δεν θέλει να έχεις σούπερ γουαου μηχανήματα!! Απλά λίγη καλή θελήση..

    Για τη συνταγή άπαιχτου καραμελωμένου κρεμμυδιού πατήστε εδώ: https://goldpig.gr/recipe/caramelomeno-kremmidi-gia-oles-tis-xriseis/

    (Visited 438 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΓΥΡΟΣ ΒΗΜΑ 1

    Παίρνουμε όλα τα υλικά πλην του στήθους και τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ. Βάζουμε τα στήθη στο μπωλ, ανακατεύουμε και μετά τα μεταφέρουμε όλα σε μια μεγάλη σακούλα zip-lock των 3 λίτρων. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Κάθε 2 ώρες γυρνάμε τη σακούλα για να μαριναριστεί το στήθος ομοιόμορφα, δηλαδή 3 φορές.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Μετά από 6 ώρες το λιγότερο, ψήνουμε το στήθος σε ένα τηγάνι στεγνό σε χαμηλή φωτιά για 15-25 λεπτά, αναλόγως με το πάχος του στήθους. Μας ενδιαφέρει να είναι το στήθος ζουμερό και ψημένο.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Μετά το ψήσιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες για να δείχνει σαν γύρος.

    5
    Done

    ΣΑΛΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΒΗΜΑ 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά.

    6
    Done

    ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΒΗΜΑ 1

    Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το λάδι.
    Τη θέλουμε πηχτή σαν αλοιφή, αλλιώς θα μουλιάσει το κουλούρι μας.

    7
    Done

    ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ ΒΗΜΑ 1

    Κόβουμε το κουλούρι στη μέση και βάζουμε πρώτα τη σάλτσα γιαουρτιού και μετά τον γύρο.

    8
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Βάζουμε και τη σάλσα τομάτας και μετά τα Jalapenos. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια (βλέπετε τη συνταγή μας).

    Pavlos Saftis

    previous
    Γαρίδες του Καίσαρα
    next
    MΟΣΧΑΡΙΣΙΑ NOODLES ΠΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ!!!
    previous
    Γαρίδες του Καίσαρα
    next
    MΟΣΧΑΡΙΣΙΑ NOODLES ΠΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ!!!
    Back To Top