White Image
  • Home
  • NO FILL
  • Jedi-vythia! Κρύα Ρεβίθια για Jedi

Jedi-vythia! Κρύα Ρεβίθια για Jedi

0 0
Jedi-vythia! Κρύα Ρεβίθια για Jedi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 γρ. Ρεβίθια από τα καλα, όχι τα χύμα
1 Κρεμμύδι Ξερό μεγάλο
4 Σκελίδες Σκόρδου ψιλοκομμένες
3 Καρότα ψιλοκομμένα
1 μπαστούνι Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Δαφνόφυλλο
1 πρέζα Κύμινο
20 Τοματίνια κομμένα στα 4
1/2 Ρόδι μόνο το σπόρια
1 πακέτο Κρόκος Κοζάνης τις τρίχες όχι τη σκόνη
1 κουτ. γλυκού Κουρκουμάς βιολογικό
1/2 ματσάκι Κόλιανδρος ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού Μαϊντανός Ψιλοκομμένος
800 ml. Ζωμός Κότας
2 σουτ. γλυκού Αλεύρι Απλό
2 κουτ. γλυκού Παρμεζάνα Reggiano
80 ml. Ελαιόλαδο
Features:
    Cuisine:
    • Serves 6
    • Hard

    Ingredients

    Directions

    Share

    Κρύα ρεβύθια??? Ναι Κρύα!!!!!

    Όσπρια. Το φαγητό που σιχαίνονται τα περισσότερα παιδιά. Ρεβίθια, φακές, μαυρομάτικα….γενικά ότι είναι σε όσπριο και προκαλεί ανάποδα ρεψίματα, όπως λέει και o γιος μου.
    Αρά, τι κάνεις σε ένα τετράχρονο για να φάει ρεβυθια με ρόδι?
    Λες ψέματα φυσικά ότι θα του δώσει σούπερ δυνάμεις και θα μπορέσει να σε πλακώσει άνετα και χωρίς κόπο ( θέλει και λίγο θέατρο, όχι ερμηνεία Όσκαρ αλλά you get what I mean).
    Έτσι, λοιπόν εφηύρα τα κρύα ρεβίθια Jedi!
    Αν και ο yoda δεν έτρωγε τα ρεβίθια του και για αυτό έγινε πράσινος και κοντόχονδρος από τα πολλα γλυκά και χαμπουργκερ, όπως λέει κι ο μικρός μου. Λοιπόν ιδού η πιο Jedi Recipe για  ρεβίθια!!

    (Visited 516 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βραδύ τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, το οποίο φροντίζουμε να αλλάξουμε με φρέσκο νερό τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε σουρώσει καλά. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας. Τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για 40-60 λεπτά περίπου.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε γάστρα, οπού προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, το καρότο,το σέλερι, σκόρδο, κουρκουμά, κροκό (τον οποίο έχουμε μουλιάσει σε λίγο ζεστό λευκό κρασί ώστε να ελευθερώσει το χρώμα του), κύμινο, δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό κότας. σε απλά και ελληνικά-τούρκικα τουρλού τουρλού αχταρμά.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 4 ώρες. Στη συνέχεια, βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αν στο φαγητό μας υπάρχει αρκετό λάδι, το αφαιρούμε και αυτό!

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Εφόσον τα ρεβίθια μας κρυώσουν, προσθέτουμε το ρόδι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τα τοματίνια και την παρμεζάνα. σερβίρουμε και ο θεός μαζί μας.

    previous
    Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.
    next
    Καραμελωμένο κρεμμύδι για όλες τις χρήσεις
    previous
    Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.
    next
    Καραμελωμένο κρεμμύδι για όλες τις χρήσεις
    Back To Top