White Image
  • Home
  • Καστανόσουπα Veloute και καουμπόηδες από το Πήλιο

Καστανόσουπα Veloute και καουμπόηδες από το Πήλιο

0 0
Καστανόσουπα Veloute  και καουμπόηδες από το Πήλιο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Τα κάστανα είναι απίστευτα , από μικρός θυμάμαι να τρελαίνομαι με καστανά στα καρβουνά. Αυτή η καμένη καπνιστή γεύση! Είχαμε πάει Πήλιο με τον Σταυρό για να κάνουμε το τελευταίο γεύμα του φίλου μου του Ντίνου. Και μας φέρανε φρέσκα καστανά από το δέντρο έξω από το σπίτι του   Ντίνου. Και επειδή είχε και λίγο κρύο αποφασίσαμε να κάνουμε την πιο οράρια καστανό σούπα. το νερό που μεταχειριστήκαμε ήταν από το βουνό. Και έδειχνε μαύρο.

Δικιά Σας..

(Visited 284 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Χαράζουμε τα κάστανα, έναν σταυρό στην μύτη και ένα στον ποπό. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ζεματάμε τα κάστανα για 5 λέπτα, τα σουρώνουμε και τα καθαριζουμε, δεν μας πειράζει να έχει και λίγο χνούδι.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Βάζουμε τις φτερούγες σε μια κατσαρόλα με τα καρότα, το σέλερυ, το κρεμμυδι, το σκόρδο και το δαφνόφυλο.
Την γεμίζουμε με νερό και την βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 60 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κάστανα με το κρεμμύδι.
Το σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουνε καλά τα κάστανα, 45-50 λεπτά περίπου.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Παίρνουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και με ένα μπλέντερ χειρός τα χτυπάμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ..

Pavlos Saftis

previous
Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!
next
Kale είναι η λαχανίδα σέξυ;
previous
Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!
next
Kale είναι η λαχανίδα σέξυ;
Back To Top