Ingredients
-
400 γρ. Κιμάς Κοτόπουλοπερασμένος 2 φορές
-
3 Σκελίδες Σκόρδουλιωμένο
-
80 γρ. Αυγό
-
1 Φρυγανιά Τριμμένη
-
2 κουτ. σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένοςκομμένο σα χαρτοπόλεμος
-
1 κουτ. γλυκού Πάπρικα Γλυκιά
-
1 κουτ. γλυκού Δενδρολίβανο Φρέσκοψιλοκομμένο
-
1 κουτ. γλυκού Θυμάρι Φρέσκοκομμένο ψιλά χωρίς τα κλαράκια
-
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα Γλυκιά με γεύση μελιού
-
60 γρ. Παρμεζάνα Reggiano
-
1 κουτ. γλυκού Λιωμένο Βούτυρο
-
1 μεγάλο Κρεμμύδι
-
1 κουτ. σούπας Ζάχαρη Καστανή
-
2 τεμ. Τριμμένη Τομάταμικρούλες και με τα σπόρια τους
-
1 Λεμόνιτο ξύσμα
-
1 λίτρο Ελαιόλαδογια τηγάνισμα
-
1 κούπα Αλεύρι Απλόγια πανάριζμα
Directions
Όταν μαγειρεύεις ιδιωτικά δηλαδή Personal chef (σαν να λεμέ Personal trainer, απλά αντί να αδυνατίζεις, παχαίνεις) πρέπει να σε ενημερώνουν τι τρώει ο καλεσμένος. Πριν κάτι χρονιά είχα την τύχη να μαγειρέψω για την Miley Cyrus. Ετοιμάζω τα πιο νόστιμα κεφτεδακια από κοτόπουλο. Απλά τελευταία στιγμή με ενημερώνουνε ότι είναι Vegan. Το μπάλωσα κάπως, και τις έβγαλα κάτι άλλο να φάει, αλλά αυτά τα κεφτεδακια μου μείναν αξέχαστα, ήταν τα πιο νόστιμα που είχα φτίαξει EVER!!!. Κρίμα που δεν τα έφαγε το κορίτσι. Είχα κάνει και ένα μπολ σκορδαλιά ..C’est la vie… What can you Do!!!
Steps
1
Done
5
|
ΒΗΜΑ 1Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αυγό, το λαδί, τη μουστάρδα, το βούτυρο, μαϊντανό και ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν ένα μείγμα |
2
Done
|
ΒΗΜΑ 2Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε πολύ απαλά και για λίγο. Μόλις ζυμώσουμε τα υλικά, τα βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Πιστέψτε με τα κάνει απίστευτα γευστικά | ΣΕΦ ΣΕΚΡΕΤ |! |
3
Done
|
ΒΗΜΑ 3 |
4
Done
|
ΒΗΜΑ 4Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία . |
5
Done
|
ΒΗΜΑ 5Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για 3 λεπτά να πάρουν ένα αρχικό ψήσιμο. Ύστερα αρχίζουμε να τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη, για άλλα 3 λεπτά. Κρατήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαυρίσουν και να μαγειρευτούν απ' όλες τις πλευρές, αλλά να παραμείνουν ζουμερά και σαν ελατήριο στην αφή. |