White Image

ΤΑ BAO ΤΟΥ ΜΑΟ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

0 0
ΤΑ BAO ΤΟΥ ΜΑΟ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
90 γρ. Φυτίνη ή βούτυρο
330 γρ. Γάλα Πλήρες
15 γρ. Μαγιά Σκόνη
750 γρ. Αλέυρι Red Lotus αλεύρι μαλακό πολυτελείας ή για όλες τις χρήσεις
70 γρ. Ζάχαρη Λευκή
4 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
10γρ. Αλάτι
4 γρ. Σόδα
Cuisine:

    25-30 τεμάχια ΒAO

    • Serves 6
    • Hard

    Ingredients

    Directions

    Share

    Πριν μερικά χρονιά ζούσα στο Λονδίνο και εκεί έχει China Town. Πηγαίναμε με τον αδερφό μου κάθε Τετάρτη βραδύ στα μπουφέ που είχαν με 10 λίρες και τρώγαμε δίχως αύριο.

    Ανοιξιάτικα ρολά, Noodles, τηγανιτό ρύζι , Peking duck, won-ton, stir fry, αλλά το αγαπημένο μας και η καταστροφή μας ταυτόχρονα ήταν τα BAO!! Αχνιστά ψωμάκια που μοιάζουν με σύννεφα και είναι μαλακά σαν ποπουδάκι μωρού.

    CHINATOWN Είσοδος LONDON

     My Bro…..Εδώ έχει κοπανίσει δυο-τρία ποτάκια παραπάνω

     

    Στην Ελλάδα, η μόδα με τα BAO άρχισε από το Street food Festival και έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες να βγούν στην παραγωγή από πολύ κάλους σεφ. Αυτό που κατάλαβα εγώ, μετα από ατελείωτα πειράματα για το τέλειο ψωμάκι, είναι ότι θέλει συγκεκριμένο αλεύρι, ο ατμός να είναι σταθερός και όχι δυνατός και τέλος καλό στοφάρισμα (δηλαδή να τα αφήσεις να φουσκώσουν και να σηκωθούν σιγά σιγά. Η συνταγή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά αξίζει!!!

    BAOLAFEL

    Τώρα, με τι θα το γεμίσει ο καθένας είναι ανάλογα το γούστο του και την φαντασία του. Συνήθως βάζουν μέσα πανσέτα χοιρινή, πάπια Πεκίνου, κοτόπουλο τηγανιτό, μέχρι και falafel που βάζω εγώ και το ονομάζω BAOLAFEL. Μια  φορά έβαλα και γύρο χοιρινό, δεν ήταν κακό αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.. Η γέμιση και η οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοί, αλλά, σε γενικές γραμμές, βάζουμε σάλτσα HOISIN (είναι η κινεζική BBQ SAUCE), αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φιστίκια και τουρσί καρότο.

    Y.Γ.

    Κάποτε είχα σκεφτεί να κάνω ένα μαγαζί, το οποίο θα ονόμαζα Mao’s Baos,  δηλαδή τα Bao του Μάο Τσε Τούνγκ . Και εδώ είναι το μίνι αφιέρωμα μου..

    Το αλεύρι RED LOTUS  θα το βρειτε στο SALAMAT. Η διεύθυνση του είναι Κορινθίας 24 Αμπελόκηποι , Αθήνα

    (Visited 1,118 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    BHMA 1

    Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι.

    2
    Done

    BHMA 2

    Προσθέτουμε γάλα και βούτυρο μαζί φροντίζοντας το μείγμα να μην ξεπεράσει τους 44-45 βαθμούς, το δοκιμάζουμε βάζοντας μια σταγόνα κάτω από το χείλος να είναι ζεστό χωρίς να μας κάψει, όπως κάνουμε με το γάλα για το μωρό.

    3
    Done

    BHMA 3

    Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.

    4
    Done

    BHMA 4

    Μετά παίρνουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικι ,τα κάνουμε ένα μείγμα, αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε καλά. Βάζουμε το υγρό σε μίξερ με γάντζο και ρίχνουμε μία μία τις κουταλιές από το μείγμα. Τα χτυπάμε καλά για 10 λεπτά.

    5
    Done

    BHMA 5

    Είναι έτοιμο όταν γίνει μια μπάλα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολ, λαδώνουμε το μπολ και ξαναβάζουμε το ζυμάρι μέσα, για να μην πλένουμε και πολλά. Το αφήνουμε για περιπού μία ώρα, ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

    6
    Done

    BHMA 6

    Κάνουμε το ζυμάρι μπαλάκια των 50 γραμμαρίων, τα πατάμε με την παλάμη μας για να ανοίξουν και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε μέχρι να γίνουν σαν μίνι πίτα από σουβλάκι.

    7
    Done

    BHMA 7

    Τα λαδώνουμε και τα διπλώνουμε στη μέση να σαν μισοφέγγαρο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν αρκετό λαδάκι από πάνω. Μόλις τα διπλώσουμε, βάζουμε ενδιάμεσα μια λαδόκολλά για να μην κολλήσουνε όταν τα βάλουμε στον ατμό να ψηθούν. Τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούνε σε όγκο, αυτή τη φορά για 40-60 λεπτά.

    Τα βάζουμε το καθένα σε ατομική λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξανα φουσκώσουν για 40-60 λεπτά.

    8
    Done

    BHMA 8

    Υπάρχουν 3 τρόποι να τα ψήσουμε: σε μπαμπού καλαθάκι για 5-10 λεπτά, σε ατμομάγειρα ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ειδικό καλαθάκι ατμού και νερό 2 δάχτυλα και τα ψωμάκια να μην αγγίζουν στο νερό.

    9
    Done

    BHMA 9

    Άμα θέλουμε, μπορούμε, όταν είναι κρύα να τα καταψύξουμε σε ένα ταψί για μισή ώρα ή να τα αφήσουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακούλα με ZIP-LOCK.

    10
    Done

    BHMA 10

    Εδώ, τα γέμισα με κοτόπουλο. Φάγαμε 4 άτομα, από 6 ο καθένας και μετά ξεραθήκαμε για κάνα 3ωρο ύπνο και μετά σηκωθήκαμε και φάγαμε από άλλα δυο… Στο τέλος, η κοιλιά μας ήταν τόσο μεγάλη σαν του χαμογελαστού Βούδα.

    Pavlos Saftis

    previous
    Γλυκοπατάτες τηγανίτες σε λαδί καρύδας
    next
    Broccoli bro… Broccoli…do u even broccoli?
    previous
    Γλυκοπατάτες τηγανίτες σε λαδί καρύδας
    next
    Broccoli bro… Broccoli…do u even broccoli?
    Back To Top