Ingredients
-
90 γρ. Φυτίνηή βούτυρο
-
330 γρ. Γάλα Πλήρες
-
15 γρ. Μαγιά Σκόνη
-
750 γρ. Αλέυρι Red Lotusαλεύρι μαλακό πολυτελείας ή για όλες τις χρήσεις
-
70 γρ. Ζάχαρη Λευκή
-
4 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
-
10γρ. Αλάτι
-
4 γρ. Σόδα
Directions
Πριν μερικά χρονιά ζούσα στο Λονδίνο και εκεί έχει China Town. Πηγαίναμε με τον αδερφό μου κάθε Τετάρτη βραδύ στα μπουφέ που είχαν με 10 λίρες και τρώγαμε δίχως αύριο.
Ανοιξιάτικα ρολά, Noodles, τηγανιτό ρύζι , Peking duck, won-ton, stir fry, αλλά το αγαπημένο μας και η καταστροφή μας ταυτόχρονα ήταν τα BAO!! Αχνιστά ψωμάκια που μοιάζουν με σύννεφα και είναι μαλακά σαν ποπουδάκι μωρού.

My Bro…..Εδώ έχει κοπανίσει δυο-τρία ποτάκια παραπάνω
Στην Ελλάδα, η μόδα με τα BAO άρχισε από το Street food Festival και έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες να βγούν στην παραγωγή από πολύ κάλους σεφ. Αυτό που κατάλαβα εγώ, μετα από ατελείωτα πειράματα για το τέλειο ψωμάκι, είναι ότι θέλει συγκεκριμένο αλεύρι, ο ατμός να είναι σταθερός και όχι δυνατός και τέλος καλό στοφάρισμα (δηλαδή να τα αφήσεις να φουσκώσουν και να σηκωθούν σιγά σιγά. Η συνταγή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά αξίζει!!!

Τώρα, με τι θα το γεμίσει ο καθένας είναι ανάλογα το γούστο του και την φαντασία του. Συνήθως βάζουν μέσα πανσέτα χοιρινή, πάπια Πεκίνου, κοτόπουλο τηγανιτό, μέχρι και falafel που βάζω εγώ και το ονομάζω BAOLAFEL. Μια φορά έβαλα και γύρο χοιρινό, δεν ήταν κακό αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.. Η γέμιση και η οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοί, αλλά, σε γενικές γραμμές, βάζουμε σάλτσα HOISIN (είναι η κινεζική BBQ SAUCE), αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φιστίκια και τουρσί καρότο.
Y.Γ.
Κάποτε είχα σκεφτεί να κάνω ένα μαγαζί, το οποίο θα ονόμαζα Mao’s Baos, δηλαδή τα Bao του Μάο Τσε Τούνγκ . Και εδώ είναι το μίνι αφιέρωμα μου..
Το αλεύρι RED LOTUS θα το βρειτε στο SALAMAT. Η διεύθυνση του είναι Κορινθίας 24 Αμπελόκηποι , Αθήνα
Steps
1
Done
|
BHMA 1Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. |
2
Done
|
BHMA 2 |
3
Done
|
BHMA 3 |
4
Done
|
BHMA 4 |
5
Done
|
BHMA 5 |
6
Done
|
BHMA 6 |
7
Done
|
BHMA 7Τα λαδώνουμε και τα διπλώνουμε στη μέση να σαν μισοφέγγαρο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν αρκετό λαδάκι από πάνω. Μόλις τα διπλώσουμε, βάζουμε ενδιάμεσα μια λαδόκολλά για να μην κολλήσουνε όταν τα βάλουμε στον ατμό να ψηθούν. Τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούνε σε όγκο, αυτή τη φορά για 40-60 λεπτά. Τα βάζουμε το καθένα σε ατομική λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξανα φουσκώσουν για 40-60 λεπτά. |
8
Done
|
BHMA 8 |
9
Done
|
BHMA 9Άμα θέλουμε, μπορούμε, όταν είναι κρύα να τα καταψύξουμε σε ένα ταψί για μισή ώρα ή να τα αφήσουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακούλα με ZIP-LOCK. |
10
Done
|
BHMA 10 |