White Image

Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα
Summer Lovers

0 0
Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Cuisine:
  • Medium

Ingredients

  • ΣΑΛΤΣΑ

Directions

Share

Μenage a trois στα ελληνικά, ή γιατί κάθε φορά που τρώω κολοκυθάκια σκέφτομαι το στήθος της Ντάρυλ Χάνα

Θα σας προλάβουμε και θα πούμε από μόνοι μας ότι η ιστορία της παρακάτω συνταγής προσφέρεται για βαθιές φροϋδικές αναλύσεις, όπως νοσταλγία του θηλασμού, προσκόλληση σε στοματικά στάδια κλπ.. Κάπως έτσι, πιστεύω, προκύπτει η ερωτική σχέση με το φαγητό – αλλά και πάλι, ίσως χρειάζομαι τη γνώμη του ειδικού.

 

Η χρονιά 1985 λοιπόν, ήμουν γύρω στα δέκα, η εφηβεία μου ξύπναγε αλλά δεν το είχα καταλάβει, κι έτσι ήταν ένα ακόμη ξέγνοιαστο καλοκαίρι που περνούσα με τη γιαγιά Ελένη στην Ελλάδα, μοιράζοντας το χρόνο και την αγωνία μου ανάμεσα σε δρακουλίνια, φουντούνια, παγωτά Λάκυ Καπ και γρανίτες Σπρώξε Γλύψε – πραγματικά, τα 80s έδιναν σοβαρή μάχη να κρύψουν παντού το ΣΕΞ, ενίοτε όχι με μεγάλη επιτυχία.

Για να απογειώσει την υγιεινή διατροφή, σχεδόν κάθε βράδυ του καλοκαιριού η γιαγιά Ελένη μου έφτιαχνε κολοκυθάκια τηγανητά με γιαούρτι – καθόλου τυχαίο που μικρός έτρωγα non-stop και έμοιαζα με ένα μεσογειακό μπουλούκο σαν τα παχουλά αμερικανάκια ένα πράγμα, με ροδοκόκκινα μάγουλα και στρογγυλός σαν χάμπουργκερ.
Τα κολοκυθάκια όμως, εκτός από το ότι γενικά τα σπάγανε, ήταν σημαντικά: με αυτά επρόκειτο να κάνω το ντεμπούτο μου στην κουζίνα. “Πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι και μετά ξανά στο νερό για να γίνει τραγανό, εντάξει Παύλο μου;” θυμάμαι ακόμα τη γιαγιά να λέει, και μάλλον αυτή η συμβουλή είναι το μυστικό που ακολουθώ ακόμα όταν φτιάχνω κολοκυθάκια. Στεκόμουν πάντα πάνω από το τηγάνι όταν το έκανε, κι έψαχνα κάθε ευκαιρία να της αποδείξω ότι έχω γίνει μάστερ.

Και η νύχτα που τα κατάφερα ήρθε, και μαζί ήρθε και ένα αρκετά ανοιχτό στις ερωτικές του επιλογές ζευγάρι στη Σαντορίνη… Το βράδυ που τηγάνισα πρώτη φορά μόνος κολοκυθάκια, το θερινό σινεμά της γειτονιάς έδειχνε το Summer Lovers: ζευγάρι Αμερικανών ζει το μύθο του παρέα με νεαρή Γαλλίδα στις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σαντορίνη. Η ταινία ήταν φουλ τολμηρή: Η Ντάρυλ Χάνα δεν έχανε ευκαιρία να ξαπλώνει topless κάτω απ’ τον καλοκαιρινό ήλιο, ό,τι πρέπει δηλαδή για να ολοκληρωθούν οι καλοκαιρινές διακοπές ενός δεκάχρονου που ζούσε με τη γιαγιά του!

 

Κάπως έτσι, το καλοκαιρινό ερωτικό τρίγωνο ολοκληρώθηκε, σαν μνήμη στο μυαλό μου, με τα κολοκυθάκια – και αποφάσισα να το τιμήσω με το απόλυτο γευστικό ερωτικό τρίγωνο του καλοκαιριού… Κολοκύθι, βασιλικός και αβοκάντo – une menage a trois de legume!

Πάρ’ το μαζί καθώς ξαπλώνεις κάτω απ’ τον ήλιο, ότι και αν φοράς…

 

(Visited 508 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι η κοπτικό λαχανικών, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη.

2
Done
`

ΒΗΜΑ 2

Παίρνουμε το στήθος από το κοτόπουλο και το ψήνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι - σχάρα. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Παίρνουμε το αβοκάντο και το κόβουμε στην μέση και μετα σε τέταρτα κατά το μήκος του και αυτό μετά σε λεπτές φέτες.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Παίρνουμε ένα μπολ και το γεμίζουμε με παγωμένο νερό (αν θέλουμε, βάζουμε και μερικά παγάκια). Σε άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
Ξεκινάμε λοιπόν! Πρώτα βάζουμε τα κολοκυθάκια στο νερό και μετα στο αλεύρι, τα κοσκινίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Παράλληλα, έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταίνεται, όπου θα τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια μας.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Μόλις ζεσταθεί το λαδί, παίρνουμε ένα ένα τα αλευρωμένα κολοκυθάκια και τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και μετα κατευθείαν στο λαδί, ( μη φοβάστε, δεν θα ανατιναχτεί η κατσαρόλα ). Αυτή η κίνηση εξασφαλίζει τραγανά κολοκυθάκια. Όταν γίνουν χρυσαφί, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Παίρνουμε την μαγιονέζα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Άμα είναι πολύ σφιχτό το dressing μας, ρίχνουμε λίγο νερό.

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το κοτόπουλο, το αβοκάντο, τα φύλλα του βασιλικού, την παρμεζάνα και στο τέλος το dressing του πέστο, και ανακατεύουμε.

8
Done

ΒΗΜΑ 8

Kαι στο τέλος, απλώς γαρνίρουμε με πάπρικα και βάζουμε να δούμε οποιαδήποτε ταινία της Daryl Hannah.

Pavlos Saftis

previous
Το Πιο Macho Burger..
next
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ, ΣΕΒΙΤΣΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΤΙΓΡΗΣ.
previous
Το Πιο Macho Burger..
next
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ, ΣΕΒΙΤΣΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΤΙΓΡΗΣ.
Back To Top