White Image

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ

0 0
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΣΑΤΑΫ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ
4 (300 γρ.) Mπούτι Kοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, εάν θέλουμε βάζουμε και το στήθος
1 μεγάλο Κρεμμύδι Ξερό
2 Σκελίδα Σκόρδου
2 κουτ. γλυκού Φρέσκο Τζίντζερ τριμμένο
2 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Καστανή
2 lime Ξυσμά Lime
1 κουτ. σούπας Kουρκουμά
ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτί 200 ml. Γάλα Καρύδας
1 κουτ. σούπας Φρέσκο Τζίντζερ τριμμένο
3 κουτ. σούπας Σόγια Σως
1 κουτ. σούπας Ζάχαρη Καστανή
100 γρ. Φυστικοβούτυρο
3 Σκελίδα Σκόρδου λιωμένη
1 πρέζα Κύμινο
1 Κρεμμύδι Ξερό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας Ηλιέλαιο για σοτάρισμα
Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ

    • ΣΑΛΤΣΑ

    Directions

    Share
    (Visited 821 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Κόβουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε λωρίδες.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ (μουλινέτα) και τα πολτοποιούμε.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Βάζουμε τα μπούτια μέσα στην μπασίνα με την μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4 - ΣΑΛΤΣΑ

    Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

    5
    Done

    BHMA 5

    Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 15 λεπτά ακόμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ ή στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ (Pimer) και έπειτα σουρώνουμε.
    Την κρατάμε μέχρι να την χρειαστούμε.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Βγάζουμε τα μπουτάκια τα από τη μαρινάδα τους και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια (για τους Θεσσαλονικιούς σε ξυλάκια για σουβλάκι).
    CHEF TIP: Μπορούμε να μουλιάσουμε τα καλαμάκια σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν και έτσι θα περαζουν πιο εύκολα στο ξυλάκι.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Σε κάρβουνα ή σε γκριλ ψήνουμε τα σουβλάκια μας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, εάν δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε μπρορούμε να τα ψήσουμε στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
    Αν θέλουμε, σερβίρουμε τα καλαμάκια με αγγούρι κομμένο σε ρόδελες.

    8
    Done

    Pavlos Saftis

    previous
    Meatball Submarine Από το 5th Avenue
    next
    Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα
    previous
    Meatball Submarine Από το 5th Avenue
    next
    Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα
    Back To Top