White Image

Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.

0 0
Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Αχλάδι 90 γρ
200-250 γρ. Λαχανάκια Βρυξελλών
4-5 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
50 γρ. Βούτυρο
1 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Ντιζόν κατά Προτιμισι
80 μλ. Ηλιέλαιο
2 κουτ. Σούπας Μπαλσάμικο
1 Χυμός Λεμονιού και το Ξύσμα του
1/2 Ρόδι τα σπόρια του.
1/2 φλυτζανι Flakes Παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας Μαϊντανός Χοντροκομμενος
1 κουτ. Σουπας Φουντούκι Χοντροκομμένο κομμένο στο χέρι
3 Φέτες Προσούτο Προερετικά
Features:
    Cuisine:
      • Serves 2
      • Easy

      Ingredients

      Directions

      Share

      Η νύχτα πέφτει, neon lights ανάβουν στους δρόμους της πόλης και ο χρόνος μετρά αντίστροφα… Έτοιμος για βραδινή περιπολία; Γεννήθηκες έτοιμος.

      Είσαι μόνος; Γεννήθηκες μόνος, αλλά απόψε μαζί σου θα είναι ο πιο πιστός σου φίλος.

      Όχι, δεν είναι ο KITT. Δεν είναι καν ο David Hasselhof. Είναι το Gold Pig.


      Σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, για το στομάχι σου που δεν κοιμάται ποτέ, μια underground σαλάτα με συνδυασμό που σκοτώνει… Λαχανάκια Βρυξελλών λιγάκι τσιγαρισμένα, καραμελωμένο αχλάδι , μουστάρδα , μπαλσάμικο, μαϊντανός, ρόδι και παρμεζάνα.

      Χρειάζεσαι ένα έξτρα γευστικό άλμα γιατί ζήλεψες τα αμάξια που απογειώνονται χωρίς αύριο στο βίντεο; Βάλε και prosciutto!

       

      Καληνύχτα και καλή όρεξη.

       

      (Visited 203 times, 1 visits today)

      Steps

      1
      Done

      ΒΗΜΑ 1

      Παίρνουμε ένα μεγάλο αχλάδι (Κοιτάμε να είναι γινωμένο, να είναι και λίγο σκληρό).Το μισό το ξεφλουδίζουμε και του βράζουμε τα σποριά. το άλλο μισό το κόβουμε κομμάτια για να μπει μέσα στην σαλάτα.

      2
      Done

      ΒΗΜΑ 2

      Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αχλάδι(αυτό με χωρίς την φλούδα), μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το αχλάδι , ρίχνουμε το μελί, και χαμηλώνουμε την έντασή και το καραμελώνουμε σιγά σιγά.

      3
      Done

      ΒΗΜΑ 3

      Ρίχνουμε το αχλάδι στο δοχείο του Μπλέντερ χειρός. Ρίχνουμε την μουστάρδα, το Βαλσάμικο, το λαδί και χτυπάμε και σηκώνουμε σιγά σιγά το ραβδί με σταθερή κίνησή έτσι ώστε να μην μας κόψει η σάλτσα.

      4
      Done

      ΒΗΜΑ 3

      Παίρνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κόβουμε όλα στην μέση

      5
      Done

      ΒΗΜΑ 4

      Ρίχνουμε το υπόλοιπό βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια για 5-10 λεπτά περίπου και ανακατεύουμε απαλά. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού , και μόλις αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά ρίχνουμε το ξύσμα.

      6
      Done

      ΒΗΜΑ 5

      παίρνουμε τα λαχανάκια και τα σερβίρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ροδί, λίγα από τα φουντουκιά, την σάλτσα, το Proscioutto και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύομε.. στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο φουντούκι και στο τέλος την παρμεζάνα. Ε ΒΟΙΑΛΑ!!!

      Pavlos Saftis

      previous
      Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή
      next
      Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!
      previous
      Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή
      next
      Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!
      Back To Top