White Image

Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα

0 0
Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 μεγάλη Πατάτα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
4 Λουκάνικα για Hot-Dog
1 πακέτο Σφολιάτα
2 κουτ. σούπας Μουστάρδα Γλυκιά με γεύση μελιού
50 γρ. Τύρι Κρέμα Philadelphia
50 γρ. Κασέρι
3 κουτ. σούπας Κρέμα Γάλακτος
1 Αυγό
3 κουτ. σούπας Τριμμένη Παρμεζάνα
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Θυμίζει Βαλκανιζατέρ, κυλικείο ενιαίου Λυκείου, διαφωνία με φίλους από τη Θεσσαλονίκη και βορειότερα, και είναι υπέροχη με ό,τι φύλλο και να την τυλίξεις. Κρατήσαμε το λουκάνικο και προσθέσαμε πατάτα, φιλαδέλφεια, μπόλικο κασέρι και όχι μόνο, προσπαθώντας να χωρέσουμε σε μια σφολιάτα σχεδόν ό,τι νόστιμο τρώγεται… Enjoy!

 

(Visited 550 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο βούτυρο.Τρίβουμε το κασέρι.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια την ξεφλουδίζουμε, την λιώνουμε πολύ καλά με πιρούνι και την ανακατεύουμε με το βούτυρο, την κρεμά γάλακτος, την κρέμα φιλαδέλφεια, το κασέρι , το κρεμμύδι και την μουστάρδα.
Μην το φάτε όλο από τώρα! Σας βλέπω!

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Σε μακρόστενο ταψάκι απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και την κόβουμε κατά μήκος σε 4 ισομερείς λωρίδες.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Απλώνουμε πάνω στο κάθε ένα κομμάτι σφολιάτας το μείγμα της πατάτας προσεκτικά με ένα μεγάλο κουτάλι.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Στην συνέχεια, τοποθετούμε το λουκάνικο και αμέσως μετά μια δεύτερη στρώση του μείγματος της πατάτας. Πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη στρώση παρμεζάνας.

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Τέλος, σκεπάζουμε τα λουκάνικα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε κατά μήκος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάναμε την πρώτη φορά. Κλείνουμε τις λουκανικόπιτες μας περιμετρικά, καθώς και τις άκρες τους, είτε με πιρούνι είτε με τα δάχτυλα (αν προτιμήσετε τον δεύτερο τρόπο φροντίστε να μη σας βλέπουν).

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Με ένα πινέλο αλείφουμε τις λουκανικόπιτες με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.

ΥΓ. Το κατάστημα δε φέρει καμία ευθύνη για τις θερμίδες και προειδοποιεί : η συνταγή δεν συνίσταται για δίαιτες, εκτός εάν πρόκειται για τη δίαιτα του ανανά.

Pavlos Saftis

previous
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ
next
Παστέλι κοτόπουλο με Avocado
previous
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ
next
Παστέλι κοτόπουλο με Avocado
Back To Top