White Image

Mac n’ cheese ethnic με κουνουπίδι!?
Μακαρονια με κουνουπιδι

0 0
Mac n’ cheese ethnic με κουνουπίδι!?

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Κουνουπίδι
1 Κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκού Σκόνη Κάρυ
1 Σκελίδα Σκόρδου
100 μλ Κρέμα Γάλακτος
150 γρ. Τύρι Κρέμα Philadelphia
50 γρ. Gorgonzola
80 γρ. Τυρί Cheddar
500 ml. Νερό 250 για το κουνουπίδι και τα άλλα 250 για τη σάλτσα
Αλάτι/Πιπέρι
2 κουτ. σούπας Βούτυρο
Features:
    • Serves 3
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share


    Ναι! Καλά ακούσατε με κουνουπίδι! Μην κάνετε μπλιαχ! Δώστε του μια ευκαιρία και δεν θα είναι η τελευταία πιστέψτε μας. Βάλτε το τυρί και το λαχανικό μαζί, χαμηλώστε τις θερμίδες και ανεβάστε τη διάθεση.

    Λοιπόν μακαρόνια με λιωμένο τυρί, το’χουμε μέχρι εδώ, συνδυασμός που σκοτώνει και αρέσει σε όλους. Σωστά; Σωστά.

    Στην συνάρτηση βάζουμε και το κουνουπίδι , φυτό που δεν αρέσει σε κανέναν και βγάζουμε τα μακαρόνια. Σωστά; Σωστά. 

    Το twist είναι και μία πρέζα κάρυ για να γίνει και λιγάκι ethnic, έτσι για μία τσαχπινιά όχι να γίνει η κουζίνα σας ινδικό εστιατόριο.

    Τι μπορεί να γίνει όταν αυτά ενωθούν; Μία τυρένια μαγεία για μικρούς και μεγάλους (μπας και φάει και ο Γιωργάκης λιγάκι κουνουπίδι, που δεν τρώει τίποτα και μας έχει σκάσει το σκασμένο).

    INFO!

    • Ξέρατε ότι το κουνουπίδι ανήκει στην οικογένεια των φυτών και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες;;;
    (Visited 155 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι. (Μη σιχαίνεστε)
    Το κόβουμε σε κομματάκια-μπουκιές.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Τρίβουμε τα τυριά εκτός από την gorgonzola! Attention!

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Lets get into bussiness: Tσιγαρίζουμε σε ενα κατσαρολάκι το κρεμμύδι με βούτυρο μέχρι να γίνει διαφανές.
    Ρίχνουμε μετά το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό μέχρι να αρχίσει να παίρνει ελάχιστο χρώμα.
    Ρίχνουμε το θυμάρι και το κάρυ. Σβήνουμε με 250 ml. νερό, το καλύπτουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και να πιεί τα υγρά του.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. FINALLY προσθέτουμε τα τυριά και τα φέρνουμε σε βράση.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Ρίχνουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα τυριών.
    'Αμα θέλουμε, το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 80-180 βαθμούς.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 7

    Ώ ρε μάνα μου....σερβίρουμε!

    previous
    Royal Punkcakes
    next
    Τονοσαλάτα…..
    previous
    Royal Punkcakes
    next
    Τονοσαλάτα…..
    Back To Top