White Image

Πιάσε μια περιποιημένη (μακαρόνια με κιμά)

0 0
Πιάσε μια περιποιημένη (μακαρόνια με κιμά)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 γρ. Κιμά Μοσχαρίσιο
150 γρ Κιμά Χοιρινό το περισσότερο να είναι λίπος για να την κάνει ζουμερή
2 Κρεμμύδι Ξερό μεσαια
2 Καρότα
1 Σέλερι μπαστούνι
300 γρ. Τομάτα Κον-κασέ
3-5 Σκελίδες Σκόρδου
3 Θυμάρι Φρέσκο κλωνάρια ολόκληρα
150 μλ. Κράσι Λευκό
60 μλ. Ελαιόλαδο
  • 30 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share


Τι να πει κανείς γι’ αυτή την υπέροχη κοκκινομάλλα; Αυτήν αποζητάει ο φοιτητής που έφυγε για σπουδές, ο φαντάρος που μασουλάει γκοτζίλα στην παραμεθόριο (=δεν είχε βύσμα), ο ταλαίπωρος που κάνει ήδη μια ολόκληρη βδομάδα δίαιτα, ο εργάτης μόλις αφήσει το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί…

Σοβαρά, δεν έχω βρει ούτε για δείγμα έναν άνθρωπο να μου πει ότι δεν του αρέσει η μακαρονάδα με κιμά. Είναι, βέβαια, και η πιο μαμαδίστικη απ’ όλες τις μακαρονάδες, οπότε παίζει κι αυτό έναν ρόλο – ρωτήστε και τους ψυχοθεραπευτές σας να το επιβεβαιώσουν. Αν δεν έχετε, να αποκτήσετε, κάνει καλό.

Η βασίλισσα του λαϊκού τραπεζιού έχει κατακτήσει τα ελληνικά νοικοκυριά, δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε ξεκίνησε την καριέρα της στην Ιταλία. Στην Ίμολα, συγκεκριμένα, που την ξέρετε από την πίστα που βάφτισε εκεί η οικογένεια Φερράρι, μεγάλη η χάρη της. Ε, τώρα θα την ξέρετε και για τη σάλτσα. Η Ίμολα είναι πολύ κοντά στη Μπολόνια, μια πόλη βουτηγμένη στην αμαρτωλή γαστρονομία, που έδωσε και το όνομά της στο περίφημο ragù alla bolognese.

Τι είναι ραγού, ρωτάς; Ααααααχ, τίποτα δε σας έμαθε τελικά ο Πέτρος ο Κωστόπουλος. Το ραγού, που το λέγαμε έτσι κι εμείς κάποτε στις αστικές κουζίνες, γίνεται με κρέας ψιλοκομμένο από τα χεράκια σου και με τα περισσότερα από τα υλικά της τυπικής ελληνικής μακαρονάδας με κιμά. Στο Goldpig όμως, επειδή ως γουρούνια ξέρουμε πολύ καλά ότι θες να τη φας χθες, προσφέρουμε μια απλούστερη εκδοχή, που καθόλου δεν υστερεί σε γεύση.

Από τα inked χεράκια του Άκη(του δικού μας Άκη, μην μπερδεύεστε), στα στόματα των πεινασμένων Mexican fighters. Για τη γλώσσα και τα μάτια σας μόνο. Enjoy!

(Visited 129 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντροκομμένα κομμάτια, μετά το σελερι και στο τέλος το καρότο

2
Done

ΒΗΜΑ 2

πολτοποιούμε το σκόρδο

3
Done

ΒΗΜΑ 3

τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με το λάδι, μέχρι να καραμελώσουνε. σε χαμηλή φωτιά, τα θέλουμε να είναι μαλακά.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

ρίχνουμε και τον κιμά. και με μια κουτάλα ξύλινη τον σπάμε μέχρι να μην έχει σβόλους.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

στην συνεχεία σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Ρίχνουμε την ντομάτα και μόλις πάρει βράση , χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Μόλις γίνει ο κιμάς , βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με το χρόνο που γράφει το πακέτο. τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά από επάνω

8
Done

ΒΗΜΑ 8

Βάζουμε την πιο Kinky Mask που έχουμε και τρίβουμε τυρί και τρώμε με όρεξη.

Pavlos Saftis

previous
Philly Cheese-Steak Sandwich
next
Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο
previous
Philly Cheese-Steak Sandwich
next
Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο
Back To Top