White Image

Meatball Submarine Από το 5th Avenue

0 0
Meatball Submarine Από το 5th Avenue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Κρεμμύδι μεγάλα
2 κουτ. σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένος
2 Σκελίδα Σκόρδου πολτός
1 κιλό Κιμά Μοσχαρίσιο
1 κούπα Αλεύρι Απλό
2 Τομάτα Κον-κασέ μεγάλες ζουμέρες για σάλτσα
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
1 Αυγό
2 κουτ. σούπας Φρυγανιά Τριμμένη
60 γρ. Τριμμένη Παρμεζάνα
2 Πιπεριά Καυτερή
1/2 χούφτα Κάπαρη περίπου 40 γρ.
2-4 κλονάρια Θυμάρι Φρέσκο μόνο το θυμάρι χώρις το ξύλο
2 μεγάλες Μπαγκέτα
10 Mozzarella Φέτες
1 μάτσο Ρόκα
Cuisine:
    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Το αγαπημένο υποβρύχιο των Νεοϋορκέζων δεν έχει Jack Daniel’s, βανίλια ή μίζες,  έχει κεφτεδάκια! Ένα σάντουιτς για λίγη γεύση 5th Avenue στο μεσημεριανό σου διάλειμμα, ακόμη κι αν δουλεύεις δωδεκάωρο σε μεσιτικό στην Καλλιθέα.

    (Visited 210 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    BHMA 1

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Το ένα θα το κρατήσουμε για την σάλτσα.
    Επίσης, λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου και απ' αυτές θα κρατήσουμε τις 3 για την σάλτσα.

    2
    Done

    BHMA 2

    Φτιάχνουμε τους κεφτέδες (περίπου σαν μπαλάκια ping-pong). Αναμιγνύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό,τη φρυγανιά,την παρμεζάνα και το αυγό, ρίχνουμε και το αλάτι και το πιπέρι και έπειτα αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το υπόλιπο κρεμμύδι μαζί με την πιπερια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την τομάτα και προσθέτουμε λίγο νέρο και βράζουμε για 25-30 λεπτα. Προσθέτουμε το θυμάρι και στο
    στο τέλος την κάπαρη.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο και τα βάζουμε στο αλεύρι να παναριστούν, δηλαδή να καλυφτούν με αλεύρι από παντού. Τα τηγανίζουμε σε ένα ρηχό τηγάνι για λίγο και ελαφρά, ώσπου να πάρουν χρώμα.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Παίρνουμε την μπαγκέτα, την κόβουμε στην μέση και σε ένα τηγάνι με λίγο λαδί την καβουρδίζουμε.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Απλώνουμε την σάλτσα στην μπαγκέτα και στης δυο πλευρές , μετα 3 κεφτεδάκια και στο τέλος το τυρί. Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Στο τέλος, προσθέτουμε και την ροκά και καλή μας όρεξη!

    Pavlos Saftis

    previous
    Vegan Bolognese
    next
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ
    previous
    Vegan Bolognese
    next
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΑΫ
    Back To Top