White Image
  • Home
  • Christmas
  • Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!

Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!

0 0
Μελομακάρονα για μουστακαλήδες!!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 ποτήρια νερού Ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού Βούτυρο λιωμένο
1 ποτήρι νερού Χυμό Πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας Ζάχαρη Λευκή
½ κουταλάκι Σόδα
2 Αυγά
Σιρόπι
1 Ξύσμα Πορτοκαλιού
1 Ξύλο Κανέλας
Καρύδια για γαρνίρισμα
1 κιλό Αλεύρι Απλό όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μαλακή
2 ποτήρια νερού Ζάχαρη Λευκή
2 ποτήρια νερού Μέλι
2 ποτήρια νερού Νερό
Features:
    Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    • Σιρόπι

    Directions

    Share

     

    Τι να πει κάνεις για τον Βιτάλιο, .. θα μπορούσα να γράψω ένα άρθρο μόνο και μόνο για τις φορές που τον έκαναν Βlock από το Facebook για τα καφριλίκια του. Θα μπορούσα, επίσης, να γράψω για την εμπειρία του στην Σουηδία που έμενε τα τελευταία 7 χρονιά, αλλά όχι δεν θα γράψω για αυτά τα πράματα. Θα γράψω για τα παιδικά μου χρονιά με τον Βιτάλιο  και το ότι, με το που έμπαινε ο Δεκέμβριος, εγώ και άλλοι 4 πιτσιρικάδες, στεκόμασταν σπίτι του και περιμέναμε τα μελομακάρονα της μητέρας του. Από 7 χρονών τρώω τα ιδιά μελομακάρονα και πραγματικά πιο ωραία μελομακάρονα δεν έχω ξανάφαει.

    Απλά, Εύκολά, Και χωρίς Πολλά Πολλά. Είναι μια συνταγή από την Σμύρνη και πρέπει να είναι κοντά στα 200 Χρονιά συνταγή.

    Έτσι, λοιπόν πριν κάνα μηνά περίπου, είπα στο Βιτάλι ποσό ωραία θα ήταν να μας έδειχνε την συνταγή και να μας άφηνε να τον βιντεοσκοπήσουμε. Ορίστε, λοιπόν, μια συνταγή με αγάπη , φροντίδα και μουστάκι!!

    (Visited 356 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Ρίχνετε σε κατσαρόλα 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι, 2 φλυτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και 2 φλυτζάνια νερό. Το βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει 15-20 λεπτά. Μόλις βράσει, το κλείνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, (πάντα βάζουμε ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι, ποτέ ζεστά μελομακάρονά σε ζεστό σιρόπι...That's a no no!!)

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Σε μια μεγάλη λεκάνη ή μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στην σόδα, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στην λεκάνη με το βούτυρο/λαδί και στην συνέχεια το ξύσμα και τις δυο κουταλιές ζάχαρή.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Χτυπάμε τα δυο αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Στη συνέχεια, ρίχνετε, στο μείγμα, το αλεύρι λίγο-λίγο, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακή, δουλεύετε το μείγμα για 15 λεπτά.

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Παίρνετε μικρά κομματάκια ζύμης περίπου 30γρ. και τα πλάθετε και τα βάζετε σε ενα ταψί με λαδόκολα από κάτω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 7

    Ρίχνετε με προσοχή τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι για λίγα λεπτά για να μουλιάσουν.
    Τα βγάζετε με προσοχή με μία τρυπιτή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με μέλι και καρύδια ψιλοκομμένα.

    Pavlos Saftis

    previous
    Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
    next
    Καστανόσουπα Veloute και καουμπόηδες από το Πήλιο
    previous
    Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
    next
    Καστανόσουπα Veloute και καουμπόηδες από το Πήλιο
    Back To Top