White Image

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ, ΣΕΒΙΤΣΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΤΙΓΡΗΣ.

0 0
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ, ΣΕΒΙΤΣΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΤΙΓΡΗΣ.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 γρ. Βακαλάος ή οποιοδήποτε ψαρί σας αρέσει χωρίς κοκάλα
Χυμός Lime και το ξύσμα του
1 Κρεμμύδι Ξερό
2 Φρέσκα Κρεμμύδια μόνο τις κορυφές
1/2 ματσάκι Κόλιανδρος Φρέσκος
'Οσο αντέχετε Πιπεριά Καυτερή ή εναλλακτικά Tabasco, Sriracha
2 κουτ. γλυκού Φρέσκο Τζίντζερ
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
40 γρ. Καλαμπόκι
6-10 Τοματίνια
1/2 Αβοκάντο Προαιρετικά (εμείς δεν βάλαμε)
Features:
    Cuisine:
      • Medium

      Ingredients

      Directions

      Share

       

      Κάνε πέρα Maki roll κάνε πέρα nigiri. Here comes a New Bad Plate in Town!! CEVICHE.

      Το CEVICHE είναι ένα πιάτο που έρχεται από το Περού και ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει ντεμπούτο σε όλα τα μοδάτα μενού της χώρας. Είναι καλοκαιρινό, δροσερό και αν κρατήσεις τα ζουμιά που βγάζει και προστεθείς PISCO (Brandy Περουβιανό), φτιάχνεις το  περιβόητο LECHE DE TIGRE  δηλαδή το γάλα της τίγρης .

       

      Όχι δεν εννοούμε αυτό 

      ούτε αυτόκαι ούτε αυτό

       

       

      αλλά αυτό!!

       

      Είναι το παραδοσιακό HANGOVER CURE  μετα από clubing και εξόδους σe disco. Φημολογείται ότι σε κάνει και τίγρη στο κρεβάτι, ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά, έτσι ισχυρίζονται οι περουβιανοί!

       

      Το κλασσικό ceviche έχει κρεμμύδι, lime, chili, κολίανδρο, σκόρδο και γαρνίρεται με γλυκοπατάτα και καλαμπόκι. Αν και εμείς προτιμήσαμε τον μπακαλιάρο, εσύ μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε ψαρί, αρκεί να είναι φρέσκο ή φρεσκοκατεψυγμένο, ΝΑΙ κατεψυγμένο. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά τα πιο πολλά sushi που τρώτε στα καλυτέρα μαγαζιά κιόλας, είναι κατεψυγμένα. Η ψύξη ψήνει το ψαρί και σκοτώνει τα μικρόβια. Έχετε προσέξει ποτέ πως αν βάλουμε κάτι στην κατάψυξη, χωρίς να το έχουμε τυλίξει με κάτι, τότε αυτό καίγεται; Έτσι, λοιπόν η κατάψυξη σκοτώνει και εξουδετερώνει οποιαδήποτε μικρόβια και τυχόν παράσιτα που μπορεί να έχει το ψαρί.
      *Να σας πω και την πικρή μου αλήθεια, κάθε ψαρί που παίρνω για ceviche ή  για sushi, το αφήνω 48 ώρες στην κατάψυξη.

       

       

      Το ceviche είναι το πλήρες γεύμα για μετά το ξενύχτι στις ντισκοτέκ και μόλις το φας όλο φτιάχνεις και ένα γάλα της τίγρης. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, για τέτοιες καταστάσεις, έχουμε τον πατσά. Αν  και ο πατσάς φτιάχνει το στομάχι, δυστυχώς δε σε κάνει και τίγρη στο κρεβάτι  (πιο πιθανόν να σε κάνει βόδι στο κρεβάτι).

       

      (Visited 298 times, 1 visits today)

      Steps

      1
      Done

      ΒΗΜΑ 1

      Παίρνουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε κυβάκια 1x1 ή μικροτερα (όσο πιο μικρά κυβάκια, τόσο πιο εύκολο το μαρινάρισμα). Τον βάζουμε ψυγείο, μέχρι να τον χρισιμοποιήσουμε ξανά.

      2
      Done

      ΒΗΜΑ 2

      Στον τρίφτη τρίβουμε την πιπερόριζα στην πολύ ψιλή σκάλα.

      3
      Done

      ΒΗΜΑ 3

      Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες,

      4
      Done

      ΒΗΜΑ 4

      Βγάζουμε το ψαρί από το ψυγείο και σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύομε καλά, ρίχνοντας το lime από πάνω με το ξύσμα του.

      5
      Done

      ΒΗΜΑ 5

      Το αφήνουμε 10-15 λεπτά (όχι παραπάνω) να μαριναριστεί.

      6
      Done

      ΒΗΜΑ 6

      Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με την τομάτα μας, το καλαμπόκι και τις πιπεριές.

      Pavlos Saftis

      previous
      Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα
      next
      Big (screen) Sandwiches… Έχει ψωμί η υπόθεση! Η επιλογή : Εl Duderino
      previous
      Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα
      next
      Big (screen) Sandwiches… Έχει ψωμί η υπόθεση! Η επιλογή : Εl Duderino
      Back To Top