White Image

Mοσχαρίσια γλώσσα με λευκή σάλτσα Barbeque

0 0
Mοσχαρίσια γλώσσα με λευκή σάλτσα Barbeque

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Mοσχαρίσια Γλώσσα
1 Κρεμμύδι Ξερό
8 Σκελίδες Σκόρδου
1 κουτ. σούπας Θαλασσινό Αλάτι
2 Δαφνόφυλλο
1 κούπα Μαγιονέζα
2 κουτ. γλυκού Μηλόξυδο
2 κουτ. γλυκού Χυμός Λεμονιού
4-6 σταγόνες Υγρό Καπνό το βρίσκετε στα καταστήματα μπαχαρικών
6-8 Tabasco Jalapeno
1/2 κουτ. γλυκού Σκόρδο Σκόνη
1/2 Κρεμμύδι Ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού Μαϊντανός Ψιλοκομμένος
7-10 Ψωμί σε Φέτες καβουρδισμένη και κατά προτίμησή μαύρο
Features:
    Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Tι να πει κάνεις για την γλώσσα την μοσχαρίσια…Όχι μόνο από τους πιο ωραίους μεζέδες, αλλά και ένα κομμάτι κρέατος που το παίρνει κανείς και σε καιρούς κρίσης!

    Έχω βρει γλώσσα και με 2 euro το κιλό, άπλως θέλει αρκετή ώρα βράσιμο και πρέπει να συνοδευτεί με απαλές γεύσεις, είτε με λεμόνι είτε με μια ωραία σάλτσα λευκής Barbeque. Ναι καλά το ακούσατε!!

    Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φόρα που φτιάχνω γλώσσα σκέφτομαι τον Τζιν Σίμονς των Kiss και αναρωτιέμαι την έχει τοοόση;  εεε  την γλώσσα του!

    (Visited 383 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Βάζουμε τα πρώτα 5 υλικά σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει, και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Αφου πάρει μια βράση η γλώσσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά γύρω στις 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3

    Έπειτα, την αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε με ένα μαχαίρι τη μεμβράνη της.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, γύρω στο μισό εκατοστό. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο ανάλαφρη θα είναι η γεύση της.

    5
    Done

    Λευκή Σάλτσα Barbeque

    Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Est voila!!!

    6
    Done

    Στήσιμο

    Χρησιμοποιώντας, ως βάση, μια φέτα καβουρδισμένο ψωμί ή ό,τι άλλο θέλουμε (πίτα, μπουρίτο, μπριός κλπ.),βάζουμε ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες, έπειτα τη γλώσσα και από πάνω τη σάλτσα barbecue.

    Pavlos Saftis

    previous
    Καρνίτας Κοτόπουλο
    next
    Λουκουμάδες House Experience
    previous
    Καρνίτας Κοτόπουλο
    next
    Λουκουμάδες House Experience
    Back To Top