Ingredients
-
450 γρ. Μοσχάρι για βραστόΙδανικά χτένι και κομμένο σε κομμάτια
-
1 Κρεμμύδι Ξερό
-
3-4 Κρεμμύδι Φρέσκο
-
4-5 Σέλερυμε τα φύλλα του
-
200-250 γρ. χόρτα της αρεσκείας μας
-
1 Δαφνόφυλλο
-
1/3 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
-
2 Χυμός Λεμονιού και το Ξύσμα του
-
1 συσκευασία σκοινόπρασο150 γρ.
-
1 Αυγό
-
2 κ.σ. Κόρν Φλάουερ
-
Αλάτι/Πιπέρι
Directions
Μαγειρίτσα με μοσχάρι
Ήρθε πάλι εκείνη η μέρα του χρόνου boys and gals, Μεγάλο Σάββατο. To σπλάτερ της μεγαλοβδόμαδας πριν την κορύφωση της Κυριακής που σε αναγκάζει παραδοσιακά να φας αυτό το κατάπλασμα με εντόσθια που ονομάζεται μαγειρίτσα. Εμείς το λατρεύουμε αλλά παίρνω τον λόγο για σένα που δεν το τρως φίλε μου, ναι εσένα λέω.
Ε λοιπόν θα φας και συ φέτος! ΝΑΙ και όχι μόνο θα την φας, αλλά θα την φτιάξεις και θα πεις και ένα τραγούδι (μέταλ να είναι όμως, μην το παραχέσουμε κιόλας).
Μοσχαράκι με σέλερυ και χόρτα λοιπόν, σαν άλλο λεμονάτο, αλλά πιο αρωματικό και πιο meaty από την κοινή μαγειρίτσα. Ακόνισε την φαλτσέτα και άρχισε να κόβεις.
Video Recipe: Mr.Gold Pig
Text: Giorgos”gold-tiritriver” Mavrakakis
Steps
1
Done
|
BHMA 1Φοράμε γυαλιά προστασίας, καίμε ελληνικό καφέ, μασάμε τσίχλα, αφήνουμε μια πατάτα δίπλα για να μην μας πάρουν τα ζουμιά ή πολύ απλά δεν κόβουμε την ρίζα και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. |
2
Done
|
BHMA 2Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του σέλερυ από τους κορμούς τους και τα βάζουμε στην άκρη για μετά. Ψιλοκόβουμε το σέλερυ. |
3
Done
|
BHMA 3Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Εδώ δεν θα κλάψεις dont worry, εάν κλάψεις θα είναι επειδή κόπηκες μάλλον. |
4
Done
|
BHMA 4Χοντροκόβουμε τα χόρτα. |
5
Done
20
|
BHMA 5Γεμίζουμε νερό μία βαθιά κατσαρόλα. Όταν βράσει ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο, το κρέας και βράζουμε για 20΄. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε που λένε. Δεν ξέρω ποιοί το λένε, αλλά σίγουρα ήξεραν ότι αυτό που πετάς είναι πρωτείνες από το κρέας που θολώνουν τον ζωμό και όχι τοξίνες και άλλα βιοχημικά που δημιούργησαν τον Τζόκερ από το Μπάτμαν. |
6
Done
|
BHMA 6Σουρώνουμε, κρατάμε τον ζωμό και αφήνουμε το μοσχάρι στην άκρη. Ριχνουμε το λάδι μας στην άδεια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σέλερυ, τα κρεμμύδια μας, φρέσκα και ξερά μαζί με το κρέας. |
7
Done
45
|
BHMA 7Ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλει ο καθένας και όσο του επιτρέπει η πίεση του) και βράζουμε για 45΄ σε χαμηλή φωτιά, αναλόγως πάντα το κομμάτι μοσχαριού που διαλέξαμε. |
8
Done
|
BHMA 8Σε ένα μπωλ βάζουμε το αυγό και ρίχνουμε τον χυμό απο τα 2 λεμόνια και το κόρν φλάουερ ανακατεύοντας διαρκώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά και λίγο λίγο από ζωμό της κατσαρόλας, έτσι ώστε το αυγολέμονο να ζεσταθεί και να έρθει σε κατάληλη θερμοκρασία πριν το βάλουμε στο μοσχάρι. Το προσθέτουμε στο κρέας μας. Μια πολύ ωραία συνταγή για ομελέτα είναι να ρίξεις το αυγολέμονο κατευθείαν μέσα. |
9
Done
|
BHMA 9Ψιλοκόβουμε το σκοινόπρασο και το προσθέτουμε μαζί με τα χόρτα στο μοσχάρι. Βραζουμε για 10' ακόμα. |
10
Done
|
BHMA 10Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τρολλάρουμε κάνοντας ότι τρώμε κανονική μαγειρίτσα. |