White Image

Μοσχαρίτσα (Mosxaritsa)

0 0
Μοσχαρίτσα (Mosxaritsa)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

450 γρ. Μοσχάρι για βραστό Ιδανικά χτένι και κομμένο σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι Ξερό
3-4 Κρεμμύδι Φρέσκο
4-5 Σέλερυ με τα φύλλα του
200-250 γρ. χόρτα της αρεσκείας μας
1 Δαφνόφυλλο
1/3 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
2 Χυμός Λεμονιού και το Ξύσμα του
1 συσκευασία σκοινόπρασο 150 γρ.
1 Αυγό
2 κ.σ. Κόρν Φλάουερ
Αλάτι/Πιπέρι
Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ήρθε πάλι εκείνη η μέρα του χρόνου boys and gals, Μεγάλο Σάββατο. To σπλάτερ της μεγαλοβδόμαδας πριν την κορύφωση της Κυριακής που σε αναγκάζει παραδοσιακά να φας αυτό το κατάπλασμα με εντόσθια που ονομάζεται μαγειρίτσα. Εμείς το λατρεύουμε αλλά παίρνω τον λόγο για σένα που δεν το τρως φίλε μου, ναι εσένα λέω.

Ε λοιπόν θα φας και συ φέτος! ΝΑΙ και όχι μόνο θα την φας, αλλά θα την φτιάξεις και θα πεις και ένα τραγούδι (μέταλ να είναι όμως, μην το παραχέσουμε κιόλας).

Μοσχαράκι με σέλερυ και χόρτα λοιπόν, σαν άλλο λεμονάτο, αλλά πιο αρωματικό και πιο meaty από την κοινή μαγειρίτσα. Ακόνισε την φαλτσέτα και άρχισε να κόβεις.

Video Recipe: Mr.Gold Pig

Text: Giorgos”gold-tiritriver” Mavrakakis

(Visited 201 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

BHMA 1

Φοράμε γυαλιά προστασίας, καίμε ελληνικό καφέ, μασάμε τσίχλα, αφήνουμε μια πατάτα δίπλα για να μην μας πάρουν τα ζουμιά ή πολύ απλά δεν κόβουμε την ρίζα και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

2
Done

BHMA 2

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του σέλερυ από τους κορμούς τους και τα βάζουμε στην άκρη για μετά. Ψιλοκόβουμε το σέλερυ.

3
Done

BHMA 3

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Εδώ δεν θα κλάψεις dont worry, εάν κλάψεις θα είναι επειδή κόπηκες μάλλον.

4
Done

BHMA 4

Χοντροκόβουμε τα χόρτα.

5
Done
20

BHMA 5

Γεμίζουμε νερό μία βαθιά κατσαρόλα. Όταν βράσει ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο, το κρέας και βράζουμε για 20΄. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε που λένε. Δεν ξέρω ποιοί το λένε, αλλά σίγουρα ήξεραν ότι αυτό που πετάς είναι πρωτείνες από το κρέας που θολώνουν τον ζωμό και όχι τοξίνες και άλλα βιοχημικά που δημιούργησαν τον Τζόκερ από το Μπάτμαν.

6
Done

BHMA 6

Σουρώνουμε, κρατάμε τον ζωμό και αφήνουμε το μοσχάρι στην άκρη. Ριχνουμε το λάδι μας στην άδεια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σέλερυ, τα κρεμμύδια μας, φρέσκα και ξερά μαζί με το κρέας.

7
Done
45

BHMA 7

Ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλει ο καθένας και όσο του επιτρέπει η πίεση του) και βράζουμε για 45΄ σε χαμηλή φωτιά, αναλόγως πάντα το κομμάτι μοσχαριού που διαλέξαμε.

8
Done

BHMA 8

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αυγό και ρίχνουμε τον χυμό απο τα 2 λεμόνια και το κόρν φλάουερ ανακατεύοντας διαρκώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά και λίγο λίγο από ζωμό της κατσαρόλας, έτσι ώστε το αυγολέμονο να ζεσταθεί και να έρθει σε κατάληλη θερμοκρασία πριν το βάλουμε στο μοσχάρι. Το προσθέτουμε στο κρέας μας. Μια πολύ ωραία συνταγή για ομελέτα είναι να ρίξεις το αυγολέμονο κατευθείαν μέσα.

9
Done

BHMA 9

Ψιλοκόβουμε το σκοινόπρασο και το προσθέτουμε μαζί με τα χόρτα στο μοσχάρι. Βραζουμε για 10' ακόμα.

10
Done

BHMA 10

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τρολλάρουμε κάνοντας ότι τρώμε κανονική μαγειρίτσα.

previous
Do RE MI Fa-So-la-da..
next
THE ULTIMATE BEER-SANDWICH ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
previous
Do RE MI Fa-So-la-da..
next
THE ULTIMATE BEER-SANDWICH ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Back To Top