White Image
  • Home
  • NO FILL
  • Naan ινδικά με την βοήθεια του Γκανέσα και του Σβατζενέκερ!

Naan ινδικά με την βοήθεια του Γκανέσα και του Σβατζενέκερ!

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 Φακελάκι Ξηρή Μαγιά
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
45 γρ. Γκί ή Ανάλατο Βούτυρο
250 γρ. Αλέυρι Σκληρό Άσπρο συν έξτρα για το πασπάλισμα
Θαλασσινό Αλάτι
3 κουτ. σούπας Γιαούρτι χαμηλά λιπαρά
Cuisine:
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Είναι αυτά τα ψωμάκια που κατεβάζεις 3-4 στο ινδικό για να συνοδεύσεις το ταντούρι σου.

Δηλάδη τι; Μόνο στην Ινδία ξέρουν να τα φτιάχνουν;;;

Είναι χαζός ο Άρνολντ που τα τρώει; Εδώ πρόσεχε τι θα απαντήσεις για τον Κυβερνήτη και πρωτοπαλίκαρο του μπουνιδιού για 3 δεκαετίες…!

Βάλε το σαρίκι σου, κάνε τις χένες σου και με τη βοήθεια του Γκανέσα θα γλύφεις τα δάχτυλα σου.

(Visited 846 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά, το μέλι και 125ml χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, το αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει .

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Λιώστε το γκι ή το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, ανακατεύουμε το αλεύρι και ½ κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σχηματίζουμε στη μέση ένα πηγάδι.
Ρίχνουμε την 1 κουτ. σούπας λιωμένο γκι, το γιαούρτι, και μείγμα της μαγιάς και χτυπάμε τα υγρά συστατικά μαζί με ένα πιρούνι.
Σταδιακά ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι από τις πλευρές μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια πρόχειρη ζύμη, τότε με τα χέρια μας ανακατεύουμε - θα πρέπει να είναι μαλακό και κολλώδες, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νερό.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια αλευρωμένη για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

4
Done

ΒΗΜΑ 4.

Μόλις αυξηθεί το μέγεθος, χτυπάμε τη ζύμη με την παλάμη μας και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα οβάλ, περίπου 1½ εκατοστό πάχους.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ψωμί naan και το ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, (γυρίζοντας το για να ψηθεί και η άλλη πλευρά για αλλά 5-6 λεπτά). Βουρτσίζουμε με λίγο από το γκι που έχει περισσέψει. Κρατήστε ζεστό το φούρνο, γιατί μπορείτε να κάνετε και τα υπόλοιπα ψωμιά με τον ίδιο τρόπο.

Pavlos Saftis

previous
Kοτόπουλο Adobo
next
Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.
previous
Kοτόπουλο Adobo
next
Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.
Back To Top