White Image

Παστέλι κοτόπουλο με Avocado

0 0
Παστέλι κοτόπουλο με Avocado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 Πράσινο Μήλο
1-2 (300γρ.) Αχλάδι
3 Lime μόνο τον χυμό
200 γρ. Roquefort (Blue cheese)
1 Αβοκάντο
2 μάτσα μικρά Ρόκα προτιμούμε άγρια και πικάντικη, θα την καταλάβετε άμα σας αρχίσει τσαμπουκάδες
1-2 (300γρ.) Στήθος Κοτόπουλο σε λωρίδες μακρόστενες
100 γρ. Σουσάμι Λευκό
100 ml. Λευκό Βαλσάμικο
3 κουτ. σούπας Ζάχαρη Καστανή
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1/2 λίτρο περίπου Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πανάρισμα
1 Αυγό
80 ml. Νερό
1/2 Κρεμμύδι Ξερό ψιλοκομμένο
6-8 περιστροφές στον μύλο πιπέριου Πράσινο Πιπέρι αν δεν έχουμε μύλο, τότε από το κλάσικο πιπέρι
2 κουτ. σούπας Ginger τριμμένο
Αλάτι/Πιπέρι
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Θες να αφήσεις τους καλεσμένους σου άφωνους; Θες να νομίζουν οι καλεσμένοι σου ότι είσαι διασταύρωση μεταξύ Gordon Ramsey και David Copperfield; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή! θα τρελαθούν όλοι με την νοστιμιά και την απλότητα αυτής της συνταγής!

Roquefort  και καρύδια ο απόλυτος συνδυασμός, μαζί με το αχλάδι που κολλάει απίστευτα και φυσικά και το παστέλι κοτόπουλο..

(Visited 151 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες. Ρίχνουμε λίγο χυμό από το lime για να μην μαυρίσει, και το κρατάμε μέσα στο ψυγείο.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Πλένουμε την ροκά πολύ καλά και την στεγνώνουμε και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Κόβουμε το πράσινο μήλο στη μέση, με τη φλούδα. Βγάζουμε τα σποριά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε χυμό από lime για να μην μαυρίσουν.

4
Done

ΒΗΜΑ 3

Παίρνουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε κύβους μικρούς. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο από το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, ζάχαρή και αχλάδι. Μόλις αρχίσει να καραμελώνεται το μείγμα ρίχνουμε το ξύδι, όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό.
Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Με το που κρυώσει, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προστεθούμε το ελαιόλαδο.

5
Done

ΒΗΜΑ 4

Παίρνουμε της λωρίδες του κοτόπουλο, τις αλαταπιπερώνουμε και τις περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.

6
Done

ΒΗΜΑ 5

Σπάμε το ροκφόρ σε κομματάκια μπουκιές.

7
Done

ΒΗΜΑ 6

Παίρνουμε το υπόλοιπο λαδί και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (180C) και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί το κοτόπουλο. Το βγάζουμε μέσα από το λαδί και το τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί απορροφητικό.

8
Done

ΒΗΜΑ 8

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ροκά, το dressing από το αχλάδι, το μισό μήλο και το μισό αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά την σαλάτα.
Μόλις καλυφθεί όλη η σαλάτα με το dressing αχλαδιού, γαρνίρουμε με το ροκφόρ και το υπόλοιπο αβοκάντο και μήλο.
Στο τέλος βάζουμε το κοτόπουλο, που το περνάμε με λίγο από το μελί μας , που αν δεν είναι ρευστό το ζεσταίνουμε σε ένα μπαιν-μαρί η στο microwave χαμηλά και για λίγο (να και το παστέλι κοτόπουλου!!!!). Αρχίζουμε τον πόλεμο σαγονιών !!

Pavlos Saftis

previous
Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα
next
Καρνίτας Κοτόπουλο
previous
Λουκανικόπιτα με κασέρι, φιλαδέλφεια και μουστάρδα
next
Καρνίτας Κοτόπουλο
Back To Top