White Image

Philly Cheese-Steak Sandwich

0 0
Philly Cheese-Steak Sandwich

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Cuisine:
    • 20 min
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Αρχές του 1930, Πενσιλβανία ΗΠΑ. Ποιος θα το έλεγε στα δύο αδέρφια μετανάστες από την Ιταλία, ότι η ιδέα τους για ένα εναλλακτικό sandwich με μοσχάρι, θα γινόταν ένα από τα πιο δημοφιλή street food του πλανήτη. Ο λόγος για τον Pat και τον Harry Olivieri όπου ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό και αντί του κλασσικού hot dog μας χάρισαν το ανεπανάληπτο Philly cheesesteak sandwich. Η ορίτζιναλ έκδοση δεν είχε τυρί (μην με ρωτήσεις πως ονομάστηκε cheesesteak τότε, γιατί δεν έχω ιδέα) αλλά το προβολόνε που προστέθηκε αργότερα ήταν το κερασάκι.

    Ζουμερά strips από μοσχάρι, κρεμμύδι, πιπεριές, μαγιονέζα, φρέσκια ντομάτα και όλο αυτό να το αγκαλιάζει φρεσκοζυμωμένο ψωμί.. – σκουπίζω το σαλάκι και συνεχίζω-

    Δεν ξέρεις πως να το φτιάχνεις?? Fear not my friend.

    Εμείς εδώ στο γουρούνι θα στα πούμε όλα step by step.

    Pat και Harry Olivieri
    (Visited 229 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Αφαιρούμε το κόκκαλο από το μοσχάρι, τριμμάρουμε το πολύ λίπος από τα πλαινά και κόβουμε σε ίσες λωρίδες.

    2
    Done

    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, σκουπίζουμε τα μάτια μας από τα δάκρυα για να βλέπουμε -μην χάσουμε κανα δάχτυλο- και το κόβουμε στην μέση. Στην συνέχεια σε λεπτές φέτες.

    3
    Done

    Κόβουμε την πιπεριά σε ίσες λωρίδες.

    4
    Done

    Σε τηγάνι κατά προτίμηση μαντεμένιο, αλλά και αντικολητικό will do, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι να πάρει λίγο χρώμα αφού αλατοπιπερώσουμε. Το αφαιρούμε πριν ψηθεί εντελώς γιατί θα το ξαναβάλουμε αργότερα στην φωτιά. Εκτός εαν θες να φας χαρτόνι. Εκεί αλλάζει το πράγμα.

    5
    Done

    Στο ήδη ζεστό τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μέχρι να μισομαγειρευτούν και ξαναβάζουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το προβολόνε- insert Don Provolone joke here- και βάζουμε καπάκι μέχρι να λιώσει το τυρί. Όταν λιώσει προσθέτουμε και την παρμεζάνα.

    6
    Done

    Τελειώνουμε σταμάτα. Κόβουμε την μπαγκέτα μας, απλώνουμε την μαγιονέζα και από πάνω ντομάτα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε το μοσχάρι με τα λαχανικά και τα τυριά και κλείνουμε.
    Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθέι ζεστό όσο το τρώμε!

    Pavlos Saftis

    previous
    THE ULTIMATE BEER-SANDWICH ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    next
    Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο
    previous
    THE ULTIMATE BEER-SANDWICH ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    next
    Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο
    Back To Top