White Image
  • Home
  • NO FILL
  • Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.

Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.
vegetarian Pizza boat

0 0
Pizza Boat γιατί το “πεινιρλί” είναι ντεμοντέ.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Πεινιρλί άδεια
4 Φέτες Κασέρι
100 γρ. Στραμναγκάθι
1 Χυμός Λεμονιού και το Ξύσμα του
1 Κρεμμύδι ξερό
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
2 Σκελίδα Σκόρδου μαύρο σκόρδο λιωμένο
3 Αυγά ποσέ ή τηγανιτά
Πάπρικα Γλυκιά

a.k.a. Peinirli

  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ξεστραβωθείτε. ‘Ακου εκεί πεινιρλί! Να πέσει το Wikipedia μάστορα.

Το πεϊνιρλί (ή πενιρλί) είναι ένα είδος μακρόστενης ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας, που στην κοιλότητά της περιέχει κίτρινο τυρί και βούτυρο —αλλά υπάρχει και μια κρεάτινη εκδοχή που περιέχει επίσης αλλαντικά.

Στην παραδοσιακή συνταγή, για τυρί είναι απαραίτητο το κασέρι και για αλλαντικό ο παστουρμάς. Σήμερα συναντάμε όμως και άλλες εκδοχές με φέτα, γκούντα, μπέικον, πάριζα, λαχανικά, μυρωδικά, κλπ.

Η καταγωγή του είναι τουρκική, όπου είναι γνωστό ως pide (peynirli pide είναι το πεϊνιρλί με τυρί, karışık pide το ανάμεικτο με τυρί και κρεατικά, κ.ο.κ.).

Λοιπόν #pizzaboat είναι το νέο hashtag και το αποφασίσαμε!

(Visited 477 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι μέχρι να γίνει ρευστό και βουτυρώνουμε τα πεϊνιρλι (κρατάμε το υπόλοιπό για να σοτάρουμε τα χόρτα).

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Μοιράζουμε το κασέρι στα 3 πεινιρλί, τρώμε και λίγο ωμό για την λιγούρα.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Τα ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Σε ένα γουόκ σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το υπόλοιπο βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Ρίχνουμε το σταμναγκάθι και το σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το λεμόνι (δεν το περίμενες;).

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Γεμίζουμε το πεινιρλί με το σταμναγκάθι.

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Βάζουμε τα αυγά ποσέ από επάνω και περιχύνουμε το βούτυρο που έχει μείνει από πάνω και το ψήνουμε για αλλά 3 λεπτά στο γκριλ.

previous
Naan ινδικά με την βοήθεια του Γκανέσα και του Σβατζενέκερ!
next
Jedi-vythia! Κρύα Ρεβίθια για Jedi
previous
Naan ινδικά με την βοήθεια του Γκανέσα και του Σβατζενέκερ!
next
Jedi-vythia! Κρύα Ρεβίθια για Jedi
Back To Top