Ingredients
-
1 Μαϊντανόςματσάκι
-
2 κγ. Πατάτες baby
-
1 Σχοινόπρασοματσάκι
-
10 Ντοματίνια
-
1 Κρεμμύδι Φρέσκοματσάκι
-
3 μπριζόλες χοιρινές καπνιστέςτεμάχια
-
2 Κουτ. Σούπας Jalapeno Ροδέλες
-
2 κουτ Μουστάρδα Γλυκιά με γεύση μελιού
-
4 κουτ. Σούπας Μαγιονέζα
-
1/2 βάζο Κάπαρη150 γρ.
-
Ξύσμα Λεμόνι
-
1/2 φλυτζάνι Τριμμένο μετσοβόνε
Directions
Τώρα που οι πρώτες ζέστες σκάσανε μύτη ο κόσμος ψάχνει να φάει κάτι δροσιστικό χωρίς όμως να είναι διατεθειμένος να χάσει καθόλου από το γευστικό κομμάτι.Και εμείς στο sequel του backyard session vol.1 ήρθαμε να δώσουμε αυτό που ο κόσμος ζητάει.Όπως καταλάβατε και από τον άθλιο λογοπαίγνιο του τίτλου (συγνώμη για αυτό) θα σας φτιάξουμε πατατοσαλάτα.Αλλά επειδή θέλουμε να πάμε την συνταγή 2 επίπεδα παραπάνω προσθέσαμε και χαλαπένιος (μεξικάνικη καυτερή πιπεριά) και καπνιστή μπριζόλα.So,Let’s Get Down To Business…
Υ.Γ.
Αυτή είναι η συνταγή για την πατατοσαλάτα.Έχει λίγα ψιλοκοψίματα και κάμποση αναμονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και θα προκαλέσει πατα(τα)τράκ στους καλεσμένους σας. UP THE FORKS!!!
Steps
1
Done
|
ΒΗΜΑ 1Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια του.(Προσοχή με το ψιλόκομμα καθότι δεν θέλουμε να βάψουμε το ξύλο κοπής πράσινο γιατί έτσι θα χαθούν από τον μαϊντανό η φρεσκάδα και η γεύση του.Απαλές κινησούλες) |
2
Done
|
ΒΗΜΑ 2Κόβουμε τις πατάτες baby και τα ντοματίνια στα 4. |
3
Done
|
ΒΗΜΑ 3Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σχινόπρασο. |
4
Done
|
ΒΗΜΑ 4Σειρά έχει το πράσινο μέρος του πράσινου κρεμμυδιού που θα κοπεί σε ροδέλες.(Χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος μόνο καθώς έχει πιο ήπια γεύση από το λευκό) |
5
Done
|
ΒΗΜΑ 5Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα. |
6
Done
|
ΒΗΜΑ 6Αν δεν έχετε γίνει master shifu στα knife skills μην σκάτε καθώς συνεχίζουμε με το ψιλόκομμα των χαλαπένιος και του ξερού κρεμμυδιού.(Αν δεν βρίσκετε χαλαπένιος μια πιπεριά καυτερή κέρατο είναι μια χαρά). |
7
Done
|
ΒΗΜΑ 7Έπειτα κόβουμε σε κύβους την χοιρινή καπνιστή |
8
Done
|
ΒΗΜΑ 8Προσθέτουμε χοντρό αλάτι στο κοχλάζον νερό και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμες περίπου 15-20 λεπτά.Είναι κομπλέ όταν τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.(ΠΡΟΣΟΧΗ μην παραβράσουν και διαλύονται). |
9
Done
|
ΒΗΜΑ 9Όσο βράζουν οι πατάτες σοτάρουμε την καπνιστή και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αποσύρουμε. |
10
Done
|
ΒΗΜΑ 10Όταν γίνουν οι πατάτες σουρώνουμε και προσθέτουμε στα καπάκια μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι. |
11
Done
|
ΒΗΜΑ 11Ρίχνουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι,όλα τα προαναφερθέντα υλικά που κόψαμε συν την κάπαρη,ανακατεύουμε και οπλιζόμαστε με υπομονή καθότι βάζουμε το μείγμα ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ στο ψυγείο για 6 ώρες. |
12
Done
|
ΒΗΜΑ 12Μετά το πέρας των 6 ωρών σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια μαγιονέζα και τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε.Ενσωματώνουμε το dressing στις πατάτες και ρίχνουμε το τελικό ανακάτεμα. |
13
Done
|
ΒΗΜΑ 13Σερβίρουμε με τριμμένο μετσοβόνε και απολαμβάνουμε με το αγαπημένο μας ποτό και την καλύτερη παρέα. |