White Image
  • Home
  • Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο

Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο

0 0
Αυτή η πατατοσαλάτα θα κάνει πάτα(τα)γο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

 

 

Τώρα που οι πρώτες ζέστες σκάσανε μύτη ο κόσμος ψάχνει να φάει κάτι δροσιστικό χωρίς όμως να είναι διατεθειμένος να χάσει καθόλου από το γευστικό κομμάτι.Και εμείς στο sequel του backyard session vol.1 ήρθαμε να δώσουμε αυτό που ο κόσμος ζητάει.Όπως καταλάβατε και από τον άθλιο λογοπαίγνιο του τίτλου (συγνώμη για αυτό) θα σας φτιάξουμε πατατοσαλάτα.Αλλά επειδή θέλουμε να πάμε την συνταγή 2 επίπεδα παραπάνω προσθέσαμε και χαλαπένιος (μεξικάνικη καυτερή πιπεριά) και καπνιστή μπριζόλα.So,Let’s Get Down To Business…


Υ.Γ.

Αυτή είναι η συνταγή για την πατατοσαλάτα.Έχει λίγα ψιλοκοψίματα και κάμποση αναμονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και θα προκαλέσει πατα(τα)τράκ στους καλεσμένους σας. UP THE FORKS!!!

(Visited 316 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια του.(Προσοχή με το ψιλόκομμα καθότι δεν θέλουμε να βάψουμε το ξύλο κοπής πράσινο γιατί έτσι θα χαθούν από τον μαϊντανό η φρεσκάδα και η γεύση του.Απαλές κινησούλες)

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Κόβουμε τις πατάτες baby και τα ντοματίνια στα 4.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σχινόπρασο.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

 Σειρά έχει το πράσινο μέρος του πράσινου κρεμμυδιού που θα κοπεί σε ροδέλες.(Χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος μόνο καθώς έχει πιο ήπια γεύση από το λευκό)

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα.

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Αν δεν έχετε γίνει master shifu στα knife skills μην σκάτε καθώς συνεχίζουμε με το ψιλόκομμα των χαλαπένιος και του ξερού κρεμμυδιού.(Αν δεν βρίσκετε χαλαπένιος μια πιπεριά καυτερή κέρατο είναι μια χαρά).

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Έπειτα κόβουμε σε κύβους την χοιρινή καπνιστή

8
Done

ΒΗΜΑ 8

Προσθέτουμε χοντρό αλάτι στο κοχλάζον νερό και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμες περίπου 15-20 λεπτά.Είναι κομπλέ όταν τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.(ΠΡΟΣΟΧΗ μην παραβράσουν και διαλύονται).

9
Done

ΒΗΜΑ 9

Όσο βράζουν οι πατάτες σοτάρουμε την καπνιστή και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αποσύρουμε.

10
Done

ΒΗΜΑ 10

Όταν γίνουν οι πατάτες  σουρώνουμε και προσθέτουμε στα καπάκια μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι.

11
Done

ΒΗΜΑ 11

Ρίχνουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι,όλα τα προαναφερθέντα υλικά που κόψαμε συν την κάπαρη,ανακατεύουμε και οπλιζόμαστε με υπομονή καθότι βάζουμε το μείγμα ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ στο ψυγείο για 6 ώρες.

12
Done

ΒΗΜΑ 12

Μετά το πέρας των 6 ωρών σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια μαγιονέζα και τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε.Ενσωματώνουμε το dressing στις πατάτες και ρίχνουμε το τελικό ανακάτεμα.

13
Done

ΒΗΜΑ 13

Σερβίρουμε με τριμμένο μετσοβόνε και απολαμβάνουμε με το αγαπημένο μας ποτό και την καλύτερη παρέα.

previous
Philly Cheese-Steak Sandwich
previous
Philly Cheese-Steak Sandwich
Back To Top