White Image

Σουβλάκι Κοτόπουλο

0 0
Σουβλάκι Κοτόπουλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 γρ. Στήθος Κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1 Κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια - μπουκιές
3 κουτ. σούπας Μουστάρδα Γλυκιά με γεύση μελιού προτιμάμε με γεύση μελιού
2 Σκελίδα Σκόρδου τριμμένο
10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Θυμάρι φρέσκο θυμάρι, μερικά κλαράκια
2 κουτ. σούπας Μπαλσάμικο
4 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1 Ξύσμα Λεμόνι
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Τι να πει κάνεις για το σουβλάκι; Το δικό μας Street food! Διάσημο και ξακουστό  σ΄ όλο τον κόσμο!

Δυστυχώς όμως, πλέον για να πετύχεις ένα καλό σουβλάκι, είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Καλύτερα να το φτιάξεις σπίτι σου.! Σας δίνουμε λοιπόν, εμείς  την συνταγή και το μόνο που μένει, είναι να βάλετε την τέχνη.

F.Y.I.(φορ γιορ ινφορματιον όπως λένε και στο χωριό μου), η ντομάτα έχει λυκοπένιο που καταπολεμά πολλές μορφές καρκίνου, βγάζει τα υγρά της, μαρινάρει το κοτόπουλο και το μαλακώνει ..πολύ yummy and healthy εκδοχή! 

 

 

 

 

(Visited 396 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, το λάδι και το μπαλσάμικο.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το μελί λίγο, τόσο όσο να μπορεί να είναι ρευστό, ή στο microwave ή στο μπαιν-μαρί. Έπειτα, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα άλλα υλικά, το ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, το κοτόπουλο, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το θυμάρι.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Τα μεταφέρουμε όλα σε σακουλάκι polly-bag και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Μετά τα περνάμε σε καλαμάκια εναλλάσσοντας το κοτόπουλο με τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Βοηθά πολύ, να μουλιάζουμε τα καλαμάκια (ναι είναι καλαμάκι κοτόπουλο! Μην αρχίσουμε τώρα τις διαμάχες καλαμάκι και σουβλάκι, που γίνονται συνήθως μεταξύ βορά και νότου!!!!) μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσουν και να μην μας τρυπούν.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Λοιπόν, άμα είσαι μερακλής και έχεις κάρβουνα ή ηλεκτρική σχάρα, βάλε μπρος και άρχισε τα μηνύματα καπνού και ειδοποίησε τους κολλητούς σου, το καθιστό βουβάλι και την φώκια που γέλα(όχι δεν εννοώ την πεθερά σου).
Αλλιώς, τα ψήνεις σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γενικά, μου αρέσει να ψήνω τα κρέατα μου σε χαμηλή φωτιά και μετά σε δυνατή. Τα αρχίζω σε χαμηλή και μετά τελειώνω τα ψησίματα σε δυνατή να πάρουν κρούστα και να καραμελώσουν...Πειραματιστείτε με τα πρώτα δυο σουβλάκια, εάν έχετε χρόνο και θα το βρείτε .. Practice makes perfection….!!!

next
Super Food Chicken
next
Super Food Chicken
Back To Top