White Image

Ταλιατέλες με μπρόκολο, φέτα και σαλάμι

0 0
Ταλιατέλες με μπρόκολο, φέτα και σαλάμι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/2 Μπρόκολο
10 φέτες Σαλάμι Λευκάδος μεγάλο ή ιταλικό φελίνι
1/2 Κρεμμύδι Ξερό ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδου
50 γρ. Φέτα
100 γρ. Ταλιατέλες
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

 

 

Αυτή η συνταγή έχει πινελιές από Ιταλία και Ελλάδα.

Με αφορμή και ότι η εποχή του μπρόκολου είναι κοντά, είπαμε  να την εμπλουτισουμε και με λίγο από αυτό το υγιεινό λαχανικό. Αποτελεί ένα πιάτο χωρίς περιττές σάλτσες και τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα ζυμαρικών. Σίγουρα, είναι εύκολο και δεν έχει πολλά υλικά.

Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρος ότι θα την καθιερώσετε στο οπλοστάσιο συνταγών σας..

(Visited 505 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Κόβουμε το μπρόκολο σε κομματάκια. Κρατάμε μόνο τον ανθό του, όχι το κοτσάνι.

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Κόβουμε το σαλάμι σε λωρίδες.

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Βράζουμε τα μακαρόνια. Κρατάμε λίγο από το μακαρονόζωμο στην άκρη (100-150ml). Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα κράταμε στην άκρη κι αυτά.

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Τσιγαρίζουμε, σε λάδι, το σαλάμι μέχρι να γίνει τραγανό. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το μπρόκολο και μετά το κρεμμύδι.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Μόλις ψηθεί το μπρόκολο, βγάζουμε την σκελίδα σκόρδου και σβήνουμε με το μακαρονόζωμο.

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ελάχιστα, ίσα ίσα για να μη λίωσει εντελώς η φέτα. Στη συνέχεια, το τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..!

Pavlos Saftis

previous
3 Μπρουσκέτες που θα σας κάνουν να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!
next
Σούπα Κολοκύθας με ινδική καρύδα και γλυκοπατάτα
previous
3 Μπρουσκέτες που θα σας κάνουν να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!
next
Σούπα Κολοκύθας με ινδική καρύδα και γλυκοπατάτα
Back To Top