White Image

Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή

0 0
Τηγανόψωμο διπλή εκδοχή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φακελάκι Μαγιά Σκόνη
2 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Λευκή
200 γρ. χλιαρό Νερό
1 πρέζα Αλάτι/Πιπέρι
3-4 τις κορυφές μόνο Κρεμμύδι Φρέσκο
300 γρ. Φέτα
1 Τρούφα (προαιρετικό)
500 γρ. Ηλιέλαιο Για τηγάνισμα
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Εαν υπάρχει ένα ορεκτικό που τρώγεται πιο εύκολα και απο το ψωμί.. ε αυτό είναι το τηγανόψωμο.

Ο συνδιασμός ψωμιού και φέτας το κάνει ένα από τα καλύτερα ορεκτικά για να σου ανοίξουν την όρεξη. Και πολλές φορές σου την κλείνουν πριν προλάβεις να πας στο κυρίως.

Και επειδή συνταγή σαν αυτή τη γιαγιάς είναι θρησκεία. Θυμάμαι μας το έφτιαχνε όταν ήμασταν μικρά σε γιορτές και ημέρες αργίας για να το απολαύσουμε με το αγαπημένο μας φαγητό.

Εμείς εδώ κρατήσαμε την παράδοση και σας το προτείνουμε σε δυο διαφορετικές εκδοχές.

(Visited 535 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά

2
Done

ΒΗΜΑ 2

Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 15' λεπτά (μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να κάνει φουσκάλες και αφρό)

3
Done

ΒΗΜΑ 3

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Αλεύρι δίνουμε όσο πάρει μιας και θέλουμε να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη!

4
Done

ΒΗΜΑ 4

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέσα σε ένα καλά λαδωμένο μπολ.

5
Done

ΒΗΜΑ 5

Παίρνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε πολύ λεπτές ροδέλες

6
Done

ΒΗΜΑ 6

Ρίχνουμε στην επιφάνεια εργασίας λίγο αλεύρι και κάνουμε το κάθε τηγανόψωμο όσο ένα μπαλάκι του Πινγκ πονγκ και λίγο μεγαλύτερο (περίπου 50 γρ). Το ανοίγουμε κυκλικά με έναν πλαστή, να ανοίξει περίπου όσο είναι ένα πιάτο.

7
Done

ΒΗΜΑ 7

Ρίχνουμε μια τσιμπιά φρέσκο κρεμμύδι και άλλη μια φέτα γύρω γύρω.. αλλά όχι τελείως στις άκρες για να μπορούμε να το κλείσουμε.

8
Done

ΒΗΜΑ 8

Το κλίνουμε από τις άκρες με τον πλάστη και το ανοίγουμε ξανά. Με τον αντίχειρα κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.

9
Done

ΒΗΜΑ 9

Εάν βάλουμε τρούφα κάνουμε ακριβώς το ίδιο που κάναμε με το κρεμμύδι, απλά τρίβουμε την τρούφα μέσα αντί για τις κορφές του κρεμμυδιού

10
Done

ΒΗΜΑ 10

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι(κατά προτίμηση ηλιέλαιο) και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα για περίπου 3' λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια προς ψηλή φωτιά.

previous
Τονοσαλάτα…..
next
Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
previous
Τονοσαλάτα…..
next
Όταν ξαγρυπνάς για να πολεμήσεις το έγκλημα… ή την πείνα.
Back To Top