White Image

Το Πιο Macho Burger..

0 0
Το Πιο Macho Burger..

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Burger
1 κιλό Κιμά Μοσχαρίσιο
Αλάτι/Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι Ξερό
Αλεύρι Απλό
7 Ψωμάκια για Burger Μια καλή πρόταση είναι ένα ψωμί μπριός
3 μεγάλες Πίκλες κομμένες ροδέλες
6-8 φέτες Τυρί Cheddar
Μουστάρδα
Μαγιονέζα
Ketchup
1/2 ψιλοκομμένο Μαρούλι Iceberg
Cuisine:
    • Medium

    Ingredients

    • Burger

    Directions

    Share

    Το Burger είναι ενα Macho φαγητό, κάτι σαν τους λαχανοντολμάδες..Σάλτσα, Κρεμμύδι, Μοσχαρίσιο κιμά… Έτσι είναι τα Macho Foods!!!

    Αν θες και εσύ να το τελειοποιήσεις, να το μυστικό του, πολύ απλό…Να έχεις δικό σου χασάπη!!

    Eγώ έχω έναν δικό μου χασάπη, αλλά δυστυχώς για εσάς θέλει να μείνει ανώνυμος. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να σας δώσω αυτή τη φωτογραφία και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

    …και  εδώ είναι το μυστικό του καλού Βurger…Can I Have a Drum Roll Please. 20-30 % λίπος…. Το Burger θέλει λίπος!! Ο καλύτερος συνδυασμός κρέατος είναι λίγο χοιρινό που είναι λιπαρό .. λίγο πανσετα και λίγο λαιμό, τώρα από μοσχάρι λίγο κόντρα και λαπά . Αλλά, άμα θες να το ανεβάσεις επίπεδο ΚΟΒΕ ΒΕΕF (όχι δεν μιλάμε για κανιβαλισμό, δεν πρόκειται να σφάξουμε τον KOBE BRYANT.)

     

    Τι είναι το ΚΟΒΕ????? Αγελάδα που της κάνουν μασάζ με SAKE, το μεγαλώνουνε χωρίς άγχος και στρες,  μέσα σε μια ουτοπία με κλασική μουσική (όντος δεν κάνω πλάκα, να πέσει φωτιά να με κάψει). Γενικά κάνει ζωάρα και μετά πάει στον χορταρένιο παράδεισο. Γιατί αυτή η  πεντάστερη περιποίηση? Για να διατηρήσει την ψυχραιμία του μέχρι την ύστατη στιγμή, οπου αυτό θα διατηρήσει το κρεατάκι του λιπαρό, έξτρα μαλακό, σα να είναι ακόμη ζωντανό! Αλλά, η τιμή στο κιλό έχει άστα να πάνε…στο θεό! θα πρέπει να μαζεύεις κάνα δίμηνο να πάρεις κάνα κιλό..

     

    Αρκετά για τα κρέατα που είναι ακριβά και ας πάμε στα δικά μας .Το Burger….To burger δεν είναι να το πλακώνεις σε μπαχαρικά κρεμμύδια φρυγανιές και χίλιες δυο @@ιες. Στην ουσία, το κρέας του μπιφτεκιού θα είναι το Σταρ του πιάτου. Το Burger πρέπει να είναι από ατόφιο κρέας, αλάτι και πιπέρι. Ούτε ζύμωμα πολύ θέλει, πρέπει να είναι αφράτο και με κάθε δαγκωνιά πρέπει να μπορέσεις να καταλάβεις την ποιόοτητα του κρέατος. ΣΚΕΤΟ ΚΡΕΑΣ..THATS IT!!!  Θέλει πέρασμα μια φορά και όχι δύο και στο χονδρό πέρασμα όχι στο ψιλό σιτάκι της μηχανής.

    Στο ψήσιμο θέλει να έχει το σχήμα μπάλας των 100-120 γρ., όπως έχουμε δείξει στην φωτογραφία και πιέζουμε μια φορά σε κάθε πλευρά. Ψήνουμε σε πλάκα ή σε τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση) και για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Δεν είναι πυρηνική φυσική, είναι απλά πραματάκια και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι στο τι ψωμάκι θα πάρετε και τι θα βαλετε μεσα στο burger .

    And there you go Ladies and Gentlemen your Macho Burger!!!

     

     

    (Visited 317 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    ΒΗΜΑ 1

    Παίρνουμε τον τοπ κιμά από τον χασάπη μας με 20-30% λίπος, όχι λιγότερο. Δεν βάζουμε ούτε αυγά, ούτε κρεμμύδια, ούτε φρυγανιές. Έτσι φτιάχνουμε και ρολό κιμά που κάνουν οι μάνουλες μας.

    2
    Done

    ΒΗΜΑ 2

    Κάνουμε μια μπάλα από κιμά 100-120 γραμμάρια η κάθε μπάλα, δεν τον ζυμώνουμε καθόλου τον κιμά, αλλιώς θα σκληρύνει και θα γίνει τούβλο. Το Burger πρέπει να δαγκώνεται και να κόβεται ευκολά.

    3
    Done

    ΒΗΜΑ 3 Crispy Κρεμμύδια Προαιρετικό

    Παίρνουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε στην μέση και μετά σε πολύ ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα κατσαρόλι μικρό και βράζουμε νερό, ρίχνουμε όλα τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και όταν στεγνώσουν τα περνάμε από αλεύρι. Τα κοσκινίζουμε, να φύγει το πολύ αλεύρι. Μετά τα τηγανίζουμε σε ένα κατσαρόλι με ηλιέλαιο για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά και μετά τα μεταφέρουμε με μια κουτάλα τρυπητή σε χαρτί κουζίνας.

    4
    Done

    ΒΗΜΑ 4

    Σε ένα ζεστό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε το Macho μπιφτεκομπαλάκι, εφόσον το έχουμε αλατίσει. Πιέζουμε την κάθε πλευρά από μια φορά και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

    5
    Done

    ΒΗΜΑ 5

    Μόλις ψηθεί το μπιφτέκι, τοποθετούμε το τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο ή ακόμα καλυτέρα με ένα μπολ, για να λιώσει το τυρί ( είμαστε όλο κόλπα ε???? Πως μας βλέπετε? Γαμάτοι??)

    6
    Done

    ΒΗΜΑ 6

    Παίρνουμε την βάση και βάζουμε μαγιονέζα μετά την τομάτα, το μπιφτέκι και τις πίκλες, αν θέλουμε.

    7
    Done

    ΒΗΜΑ 7

    Τέλος, παίρνουμε το καπάκι από το ψωμάκι και βάζουμε μουστάρδα και ketchup. Πριν το καπακώσουμε, βάζουμε το μαρούλι και το Crispy Κρεμμύδι και καπακώνουμε.
    Ohhhhhhhh Yeahhhhhhh God Save America, God Save the Burger…

    Pavlos Saftis

    previous
    Κεφτέδες Κοτόπουλο που έφτιαξα στην Miley Cyrus
    next
    Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα
    previous
    Κεφτέδες Κοτόπουλο που έφτιαξα στην Miley Cyrus
    next
    Σαλάτα με κολοκυθάκια, βασιλικό, αβοκάντο και παρμεζάνα
    Back To Top