White Image

Χωριάτικη σαλάτα(Pasta remix Gold Pig edition): H πιο καλοκαιρινή Vegetarian Προβατίνα

0 0
Χωριάτικη σαλάτα(Pasta remix Gold Pig edition): H πιο καλοκαιρινή Vegetarian Προβατίνα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Μακαρόνια της αρεσκείας μας τα καλύτερα ειναι τα ολικής
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και χωρίς τα σπόρια
1 Πιπεριά Πράσινη Μεσαία
1/2 Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια και χωρίς τα σπόρια
1/2 Κρεμμύδι Ξερό κομμένο ομοιόμορφα σε κυβάκια
7 Ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. γλυκού Κάπαρη την ξεπλένουμε για να φύγει η αλμύρα
80 γρ. Φέτα
80ml Ελαιόλαδο RHYTON το εμπιστευόμαστε εδώ στο gold pig
1 κουτ. γλυκού Zatar
Features:
    Cuisine:
      • Easy

      Ingredients

      Directions

      Share

      Χωριάτικη σαλάτα(Pasta remix Gold Pig edition): H πιο καλοκαιρινή Vegetarian Προβατίνα


       
       
      Αγαπάω τη γυναίκα μου σαν τρελός! Είναι απίστευτη μητέρα, υπομονετική σύζυγος, έχει φοβερό χιούμορ, κουκλάρα και τι να πρωτοπώ, αλλά έχει ένα κακό… την πιάνουν, τώρα τελευταία, κρίσεις βιγκανισμού!! Δε λέω.. και έγω είμαι ελαφροβίγκαν (δλδ κάθε Δευτέρα), αλλά όχι όταν πάμε διακοπές σε κανά βουνίσιο χωριό ή σε καμιά κρεατοταβέρνα για προβατίνα ή παιδάκια, να καταλήγουμε να τρώμε χωριάτικη σαλάτα.

      Επειδή, λοιπόν, πολλοί μου φίλοι άρχισαν ξαφνικά να ασπάζονται τον βιγκανισμό και να τρώνε χωριάτικη, κάθε φορά που πάμε για φαγητό, έτσι και μένα μου ήρθε η ιδέα της βίγκαν-προβατίνας. Για να καταλάβετε ήμασταν σε ένα χωριό, και είχε σπεσιαλιτέ κόκορα κρασάτο με μακαρόνια, εμείς πήραμε σκέτα τα μακαρόνια και ρίξαμε μια χωριάτικη από πάνω..λογικό ήταν ο σερβιτόρος να μας κοιτάει με απορία και να μουρμουράει.

      Πήγα σπίτι και σκέφτηκα ότι υπάρχουν potentials  για αυτό το πιάτο! Έκανα πιο ραφινάτα τα κοψίματα και αποφάσισα να βάλω δύο είδη κάπαρης (καπαρόμηλα και κάπαρη κανονική, αν υπάρχουν και καπαρόφυλλα ακόμα καλύτερα).

      Βέβαια, όλο το μυστικό είναι στο ελαιόλαδο!!! Να είναι ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ… αλλιώς τι χωριάτικη θα είναι η σαλάτα. Αν δεν έχετε χωριό, όπως εγώ, τότε διαλέξτε το ελαιόλαδο RHYTON. Πραγαμτικά, είναι απίστευτο και το χρησιμοποιώ και εδώ, στην Γαλλία, με τρελή επιτυχία, σε κάθε γεύμα Private που κάνω.

      (Visited 566 times, 1 visits today)

      Steps

      1
      Done

      ΒΗΜΑ 1

      Παίρνουμε το αγγούρι και του βγάζουμε τα σπόρια με ενα μικρό κουτάλι.

      2
      Done

      ΒΗΜΑ 2

      Κόβουμε όλα τα υλικά ομοιόμορφα, σε κυβάκια.

      3
      Done

      BHMA 3

      Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα την τομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάπαρι, τις ελιές και ελαιόλαδο. (Rhyton)

      4
      Done

      BHMA 4

      Τρίβουμε την φέτα μας και ρίχνουμε το ζάταρ και λίγη ρίγανη, αν θέλουμε.

      5
      Done

      BHMA 5

      Βράζουμε τα μακαρόνια μας και μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κομμένα μας λαχανικά.

      6
      Done

      BHMA 6

      Ανακατέυουμε με μια τσιμπίδα και μετά ρίχνουμε το αγγούρι.

      7
      Done

      BHMA 7

      Σερβίρουμε αμέσως και βάζουμε να παίξει το "Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί" από Έφη Θώδη, μήπως και νιώσουμε ότι τρώμε προβατίνα.

      previous
      Αλήτικα προβιοτικά αφεψήματα : Chapter 1 Tepache όχι για Gringos και Pendejos
      goldpig, syntages, pota,
      next
      Τζιτζικοbomba δροσιάς!
      previous
      Αλήτικα προβιοτικά αφεψήματα : Chapter 1 Tepache όχι για Gringos και Pendejos
      goldpig, syntages, pota,
      next
      Τζιτζικοbomba δροσιάς!
      Back To Top