The Real Aquaman ,Μάτιου Αλινέι

Ο Μάτιου Αλινέι είναι μάγειρας. Η καλυτέρα ΜΑΓΕΙΡΑΣ. Με όλα τα γράμματα κεφάλαια .
Θα μπορούσε να ήτανε Έλληνας καθώς είναι τρελός, έξω καρδιά και αληθινός.
Τον γνώρισα πριν ένα χρόνο στο GolfeJuan, ένα μικρό ψαροχωρι της Νοτιάς Γαλλίας οπού διατηρεί το εστιατόριο του “Bistrot du port”και η αλήθεια είναι ότι -αν και άντρας- με μάγεψε. Σχεδόν αγάπησα τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί. Με δεχτικέ με ευκολία και ένα πλατύ χαμόγελο στο βασίλειο (κουζίνα) του μόλις του ζήτησα να μου δείξει μερικά από τα μυστικά του.
Πάνω στην κουβέντα, κατάλαβα ποσό διαφορετικός και αντισυμβατικός είναι , όταν μου εξομολογήθηκε με υπερηφάνεια ότι αρνήθηκε το αστέρι μισελέν που απλόχερα του προσφέραν και μάλιστα με περισσότερο θράσος τους είπε να το βάλουνε κάπου, οπού θα εκτιμηθεί περισσότερο και ότι η πραγματική θέση των αστερίων δεν είναι να στολίζουν τον τοίχο του μαγαζιού του αλλά τον πισινό των κριτικών.
Αγαπά το ψαρί γι’ αυτό και ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό και μάλιστα δεν πετάει ούτε λέπι.
Βάζει όλη του την ψυχή στα πιάτα του και το ίδιο θα κάνει με την μπουγιαμπέσα που μας έφτιαξε χρησιμοποιώντας δυο «υλικά» τα οποία χαρακτηρίζουν αυτό που με πιστή πρεσβεύουμε στο GoldPig. Την απλότητα και την νοστιμιά . Αυτά αλώστε είναι και δυο από τα μυστικά της επιτυχίας του….
Το να δημιουργείς γεύσεις και να αγγίζεις ευαίσθητες χορδές του ουρανίσκου με φόντο τον ουρανό της Κυανής Ακτής και τα πραγματικά της αστέρια είναι το τρίτο.